Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Parlamentului Moldovei îi răspunde dur Rusiei: Noi considerăm că armata Rusiei comite atrocități

stiri.md
Igor Grosu

După ce Republica Moldova a fost avertizată de Moscova să nu se alăture sancțiunilor instituite de Uniunea Europeană împotriva Rusiei, președintele Parlamentului a venit cu o reacție la declarațiile purtătoarei de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

La o emisiune de la postul de televiziune Jurnal TV, Igor Grosu a spus a spus că Federația Rusă comite atrocități în Ucraina, transmite Agora.

„Noi deja suntem obișnuiți cu aceste saluturi. Cred eu că e timpul și doamna și șefii ei să înțeleagă că noi am spus-o de tare multe ori, avem un atu al nostru - noi suntem consecvenți și ei cunosc încă de când eram în opoziție, noi am spus împreună cu alte partide de opoziție că obiectivul nostru este integrarea europeană. Noi încolo mergem.

Așa consecvenți, mici cum suntem noi am obținut statutul și noi asta rugăm: să respecte alegerea poporului Republicii Moldova. (...) Noi considerăm că în Ucraina, armata Federației Ruse comite atrocități, punct.

E clar, e alb și negru. Vinița azi 22 de oameni, dintre care trei copii - aceasta este atrocitate, civili, copii, bătrâni, care erau la 500 de km de linia frontului. Asta e atrocitate, altfel nu poți să-i spui”, a declarat președintele Parlamentului.

Amintim că purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că experiența anterioară ar fi arătat că „instituirea sancțiunilor împotriva Rusiei are efecte negative în primul rând asupra cetățenilor din țările care iau această decizie”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.