Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele PE avertizează asupra riscului modificării granițelor Europei

martin_schulz

Președintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, a avertizat duminică, cu ocazia celei de 25-a aniversări a căderii Zidului Berlinului, asupra riscului apariției unor noi frontiere în Europa ca rezultat al unor acțiuni în forță, cum se întâmplă în Ucraina, el amintind în discursul său și de atitudinea negativă a populiștilor față de imigranții români și bulgari, transmite agenția EFE.

 

Dreptul de a călători liber și de a trăi în orice parte a Europei este cea mai mare realizare a unității europene, a subliniat Schulz în discursul despre Europa rostit în fiecare an de președintele PE în această zi aniversară, la fel cum procedează și președinții Consiliului și Comisiei Europene.
În acest context, el a atras atenția asupra panicii pe care încearcă să o stârnească politicienii populiști ce se împotrivesc sosirii celor pe care ei îi numesc 'imigranții săraci' proveniți din România și Bulgaria, care, în opinia acestor politicieni, abuzează de sistemele de asistență socială ale țărilor unde se instalează.
Referindu-se la criza din Ucraina, Martin Schulz a afirmat că este inacceptabil ca în Europa granițele să fie schimbate din nou prin forță, subliniind totodată că acest conflict nu poate fi soluționat decât prin mijloace politice. 'Ne place sau nu, Rusia este o putere-cheie, un membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU. Suntem în măsură să ne angajăm față de păstrarea integrității teritoriale a Ucrainei, dar trebuie să menținem în același timp deschise toate canalele de comunicare cu Rusia', a indicat președintele PE.
Pe de altă parte, Schulz a cerut începerea unei ample reforme a politicilor europene în materie de azil și refugiați, criticând faptul că practic în fiecare zi tot mai multe persoane mor la frontierele externe ale UE în încercarea lor de a ajunge în Europa. El a sugerat o armonizare sporită a procedurilor de azil și mai multă solidaritate din partea țărilor europene, semnalând că 'nu este corect ca numai câteva țări europene să primească majoritatea refugiaților'.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.