Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele PMP, atac la Raed Arafat: 'În loc să dea socoteală pentru atacarea manifestanților cu arme chimice...'

Eugen Tomac

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, joi, că în loc să își asume răspunderea sau "să dea socoteală" pentru atacurile asupra manifestanților la mitingul din 10 august, șeful DSU, Raed Arafat, încearcă să îi liniștească pe români că gazele lacrimogene folosite de jandarmi nu dăunează sănătății.

"În loc să dea socoteală pentru atacarea manifestanților prezenți la mitingul Diasporei cu arme chimice, statul e la un pas să le recomande românilor inhalarea voluntară de gaze lacrimogene. Printr-un comunicat oficial, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, condus de Raed Arafat, asigură populația că «expunerea la gazele lacrimogene folosite de Jandarmerie la protestul din Piața Victoriei nu e periculoasă.» Ce urmează? Credeți că e posibil ca Raed Arafat să ne îndemne să avem acasă baloane cu gaz CS, din care să inhalăm periodic cantități mici pentru liniștea PSD?", transmite liderul PMP, Eugen Tomac, pe pagina de Facebook a partidului, potrivit Mediafax.

CITEȘTE ȘI: Ai o memorie slabă şi te concentrezi greu? Renunţă la aceste obiceiuri zilnice!

Şeful DSU, Raed Arafat, precizează că informarea potrivit căreia gazele lacrimogene conțin substanțe conform normelor europene și că cei expuși nu sunt în pericol reprezintă o intenție de a liniști populația, nu executarea unui ordin politic și nici „nu ține partea” Jandarmeriei.

„Am dat acest comunicat mai ales după ce am fost sesizat de colegii de la UPU Floreasca asupra faptului că mai multe persoane se prezintă fără simptome solicitând a fi consultate și să aibă analizele de sânge efectuate. Este clar că în cazul în care ai simptome sau probleme care te îngrijorează că pacient este recomandat să ajungi la spital sau la un medic. (...) Din păcate intenția de a liniști populația care nu prezintă simptome sau semne, luând în considerare că peste 100.000 de persoane au fost la Piață Victoriei în noaptea de 10 August, a fost interpretată de către un grup de persoane că o diversiune și o dezinformare din partea noastră. Interpretarea și mai absurdă este că ținem partea Jandarmeriei importriva populației sau că am executat ordine politice și că acest comnuicat este unul politic”, a scris Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, pe Facebook.

Jandarmii au intervenit în forță, pe 10 august, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, în Piața Victoria, pentru a dispersa protestatarii anti-PSD aflați în fața sediului Executivului. Peste 450 de persoane, între care 35 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD, vineri, la protestul din Piața Victoriei. Dintre acestea, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme, trei dintre ei având arsuri de până la 15% din suprafaţa corpului.

CITEȘTE ȘI: Cum trebuie consumat usturoiul pentru beneficii maxime. Greşelile care generează efecte adverse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.