Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele polonez a recitat o compoziţie proprie pe ritm de rap în beneficiul luptei împotriva COVID-19

romanialibera.ro
krs polonia

Preşedintele polonez Andrzej Duda a recitat o compoziţie proprie pe ritmuri de rap în beneficiul personalului medical care luptă împotriva pandemiei de COVID-19, potrivit unei înregistrări video publicate luni seară pe internet, informează AFP.

Şeful statului a participat la ''Hot16challenge'', o provocare iniţiată de un grup de rapperi din Polonia, care presupune compunerea şi înregistrarea a 16 versuri de rap pe un ritm la alegere, urmată de donarea unei sume de bani în beneficiul personalului medical aflat în prima linie a luptei împotriva coronavirusului, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Înregistrare explozivă! Raed Arafat somează firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed

Preşedintele polonez, care candidează pentru un al doilea mandat, a ales pentru cântecul său cuvinte poetice, fără să dezvăluie care i-a fost sursa de inspiraţie.

''Ei nu te întreabă cum te numeşti, ei luptă contra umbrei ascuţite a ceţii'', a recitat preşedintele polonez. ''Noi suntem ei, ei sunt noi'', continuă melodia, care se încheie cu "glorie salvatorilor''.

La rândul său, Andrzej Duda l-a nominalizat pentru a lua parte la această provocare, printre alţii, pe premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Citește și: Revoluție în Poliție! Sistem de recunoaștere facială pentru IGPR! Achiziție de aproape un milion de euro!

Până în prezent, iniţiativa, la care au participat mai mulţi artişti, dar şi avocatul poporului din Polonia, Adam Bodnar, a reuşit să strângă peste un milion de zloţi (220.000 de euro).

Înregistrarea video în care preşedintele polonez recită pe ritmuri de rap a fost vizionată de aproape 3,5 milioane de ori până marţi la prânz.

Alegerile prezidenţiale din Polonia, suspendate din cauza pandemiei şi a dezacordurilor dintre majoritate şi opoziţie, ar trebui să aibă loc în iunie sau iulie. Preşedintele în exerciţiu încearcă în mod special să atragă voturile tinerilor, fiind activ pe reţelele de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.