Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele polonez Andrzej Duda a primit jurămintele de învestire din partea noilor miniştri al afacerilor externe şi al sănătăţii

Politico Europe
Andrzej Duda

Preşedintele polonez Andrzej Duda a primit miercuri jurămintele de învestire din partea noilor miniştri al afacerilor externe şi al sănătăţii, în condiţiile în care Polonia urmăreşte cu mare atenţie situaţia din ţara vecină Belarus şi încearcă să ţină epidemia de coronavirus sub control, informează dpa, potrivit Agerpres.

Zbigniew Rau, preşedintele comisiei parlamentare pentru politică externă, este acum noul şef al diplomaţiei poloneze. Rau l-a înlocuit în această funcţie pe Jacek Czaputowicz, care a demisionat în cadrul unei remanieri guvernamentale.

Fost profesor de drept, care a condus consiliul de administraţie al regiunii Lodz între 2015 şi 2019, Zbigniew Rau are puţină experienţă în afacerile externe.

Chiar dacă nu este oficial membru al partidului de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS), el a intrat în parlament pe lista acestuia, în toamna lui 2019.

Zbigniew Rau este considerat a fi foarte conservator şi a făcut campanie cu sloganuri homofobe în timpul recentei campanii prezidenţiale în urma căreia a fost reales Andrzej Duda.

"Opriţi ideologia LGBT, opriţi civilizaţia să moară", a scris Rau pe pagina sa de Facebook.

Duda a primit de asemenea jurământul de învestire în funcţia de ministru al sănătăţii de la Adam Niedzielski, care a fost până acum preşedintele Fondului Naţional pentru Sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.