Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele PSD este convins că în decembrie intrăm în Schengen

Pinterest
romania schengen

Marcel Ciolacu, președintele PSD, s-a arătat convins că România va fi primită în spațiul Schengen în luna decembrie. În contextul în care noi nu am fost acceptați până acum, deși îndeplinim criteriile tehnice de 11 ani, liderul PSD a susținut că poate și politicienii sunt de vină. Și l-a invocat pe președintele Klau Iohannis.

„Sper și eu sunt ferm convins că pe 8 decembrie o să aderăm și la Spațiul Schengen. Nu cred că-și permite, indiferent ce stat european, în acest moment să refuze acest drept României și nu neapărat statului român, ci românilor, mai ales după implicarea lor extraordinară.

Mintea mea refuză să creadă că vreun stat din Europa după ce ai îndeplinit toate condițiile, după ce a fost o implicare exemplară…”, a declarat Ciolacu, miercuri seara, la B1 TV.

La remarca jurnalistului că îndeplinim criteriile de 11 ani și nu am fost primiți și atunci de ce am fi acceptați acum, liderul PSD a spus: „Poate suntem și noi de vină, noi politicienii. Poate noi toți suntem de vină. Nu avem aceeași vină, nu toți suntem de vină la fel, dar există o vină comună”.

„Poate această coaliței de stânga și de dreapota să aducă țara într-o direcție de normalitate și de respect instituțional, fiecare să-și vadă de atribuțiile pe care i le conferă Constituția.

Să nu credeți că o să uit vreodată – nu e vorba de iertare, că suntem creștini – implicarea președintelui României în campaniile electorale sau către un partid politic. Eu nu-mi mai doresc așa ceva, vreau un președinte care să respecte Constituția și care să-și înțeleagă rolul și rostul”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.