Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele PSD Neamţ, eliberat din arest. Instanţa a respins cererea DNA şi l-a plasat sub control judiciar

Inquam Photos / Octav Ganea
ionel arsene

Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ şi al Consiliului Judeţean Neamţ, a părăsit arestul preventiv miercuri, 28 februarie, la împlinirea celor 30 de zile dictate de Curtea de Apel Bacău la cererea DNA.

Arsene a fost trimis în judecată de DNA, în perioada în care se afla în arest, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă. DNA a solicitat Tribunalului Neamţ menţinerea arestului preventiv, iar instanţa a acceptat, însă măsura a fost contestată la Curtea de Apel Bacău, care a decis plasarea lui Arsene sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Vezi și: Începe ziua cu un mic dejun perfect: Reţeta de omletă a celebrului bucătar Gordon Ramsay

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis pe masa judecătorilor că, în cursul anului 2013, Ionel Arsene, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a unui partid politic, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală.

Ionel Arsene precizează într-un mesaj publicat pe Facebook că urmează să-şi reia funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, susţinând în continuare că este nevinovat.

Vezi și: Specialiştii ne lămuresc în sfârşit: Câte ouă avem voie să consumăm într-o z

"Dragi nemțeni,

Dragi prieteni,

Vreau să încep acest mesaj prin a vă mulțumi tuturor celor care ați fost alături de mine și de familia mea de-a lungul ultimelor săptămâni. Mesajele și gândurile voastre bune înseamnă foarte mult pentru mine și vă sunt recunoscător fiecăruia în parte pentru prietenie, pentru că nu v-ați îndoit de mine și de intențiile mele, în ciuda faptului că s-au făcut atât de multe speculații și s-au spus atâtea lucruri nedrepte. Sunt nevinovat și voi prezenta în instanță date care vor susține acest lucru. Am încredere în conduita magistraților și credința că voi fi drept judecat.

De ieri am revenit acasă, lângă familie, lângă cei dragi, cărora le-am dus dorul și care au fost greu încercați în această perioadă. Însă, sper că ce e greu a trecut.

În perioada următoare îmi voi relua atribuțiile de președinte al Consiliului Județean Neamț, acolo unde m-ați ales pentru a vă reprezenta, pentru a munci pentru voi și pentru ca județul nostru să se dezvolte. Au fost 30 de zile în care nu am putut să îmi exercit mandatul pentru care am fost ales, timp în care multe lucruri importante au fost în atenția Consiliului județean, drept pentru care le mulțumesc colegilor mei pentru activitatea depusă în tot acest timp. Vreau să recuperez cât mai repede această lună și să trec rapid la îndeplinirea angajamentelor luate în fața dumneavoastră, acest lucru depinzând în ce măsură voi fi lăsat. Pentru mine unica variantă este aceea de a merge înainte cu demnitate și credință pentru a duce la bun sfârșit proiectele care sunt sigur că vor îmbunătăți viața nemțenilor.

Vă asigur încă o dată că mă voi dovedi demn de toată încrederea pe care mi-o dați, nu voi da niciun pas înapoi iar aceste încercări nu mă vor demobiliza sau descuraja de la a face ceea ce este corect și bun pentru județul meu, pentru casa mea, pentru nemțenii mei.

Vă mulțumesc sincer, încă o dată, pentru întreaga susținere pe care mi-ați arătat-o!", este mesajul publicat de Arsene pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.