Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Klaus Iohannis îl retrimite la Viena pe ambasadorul Emil Hurezeanu

hurezeanu emil

Preşedintele României Klaus Iohannis a decis ieri retrimiterea la Viena a ambasadorului Emil Hurezeanu, care fusese chemat la Bucureşti pentru consultări pe 9 decembrie 2022, la o zi după Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne, în care Austria s-a opus aderării României la Spaţiul Schengen, anunță Rador.

Klaus Iohannis a fost sunat de omologul său austriac, Alexander van der Bellen, căruia i-a mulţumit pentru sprijinul exprimat public pentru integrarea ţării noastre în spaţiul de liberă circulaţie. Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a spus că această decizie a şefului statului reflectă dorinţa României de a debloca situaţia curentă, de a avansa pe calea identificării unor soluţii constructive şi de facilitare a unui dialog dinamic, prin toate canalele disponibile.

El a avut ieri o întrevedere bilaterală cu omologul austriac, Alexander Schallenberg, în marja participării la lucrările Forumului Economic Mondial de la Davos. Bogdan Aurescu a făcut apel la o atitudine constructivă de cooperare și de reconsiderare a poziţiei adoptate anterior şi de avansare pe calea angajamentului spre dialog şi deschidere din partea Austriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.