Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Coreei de Nord s-a supărat pe meteorologi

nori


Kim, care a vizitat recent sediul Serviciului Hidrometeorologic nord-coreean, a apreciat că 'este imperios necesar să-şi îmbunătăţească substanţial activitatea' pentru ca 'să furnizeze date exacte despre situaţia meteorologică, date de care este nevoie în diverse ramuri ale economiei naţionale'.
'Liderul suprem' s-a arătat critic faţă de faptul că 'există multe prognoze greşite, deoarece observaţia meteorologică nu se întemeiază pe baze moderne şi ştiinţifice', potrivit KCNA. În plus, Kim a adăugat că 'doar prin observaţii şi prognoze meteorologice corecte este posibilă protejarea vieţilor şi proprietăţilor de la dezastrele provocate de fenomene climatice anormale'.
Coreea de Nord are de suferit cu regularitate, în special vara, din cauza furtunilor puternice care de multe ori se soldează cu victime omeneşti şi provoacă importante pagube materiale, afectând locuinţele, culturile şi şeptelul.
În orice caz, este pentru prima dată că un lider nord-coreean critică făţiş serviciul meteorologic al ţării pentru că nu realizează o muncă adecvată de prevenire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.