Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Senatului a discutat despre cooperarea bilaterală în domeniul securităţii la Marea Neagră cu ambasadorul Marii Britanii Andrew Noble

Senatul Romaniei
Calin Popescu Tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, l-a primit, miercuri, pe Andrew Noble, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, aflat în vizită de prezentare, întâlnirea prilejuind abordarea unor aspecte referitoare la Brexit şi la cooperarea bilaterală în domeniul securităţii la Marea Neagră, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis face praf Guvernul! Reacție după decizia zilei

Potrivit unui comunicat al Senatului, Tăriceanu i-a adresat noului ambasador britanic felicitări pentru numirea în funcţie şi l-a asigurat de sprijinul autorităţilor române în îndeplinirea cu succes a mandatului său.

"Preşedintele Senatului a apreciat nivelul foarte bun al relaţiei strategice româno-britanice, care asigură cadrul necesar dezvoltării şi aprofundării cooperării sectoriale între cele două state, un factor necesar şi determinant pentru viitorul relaţiei bilaterale, după retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană. În acest context, dl. Călin Popescu-Tăriceanu a reliefat rolul important pe care diplomaţia parlamentară îl are în reînnoirea Parteneriatului Strategic bilateral. În cadrul dialogului au fost abordate aspecte referitoare la Brexit, precum şi tematica legată de cooperarea bilaterală în domeniul securităţii la Marea Neagră. Totodată, preşedintele Senatului a evidenţiat tendinţa ascendentă a schimburilor comerciale şi a menţionat deschiderea părţii române de a explora modalităţi suplimentare de realizare a potenţialului încă nedezvoltat în acest domeniu", se arată în comunicat.

Tăriceanu a apreciat contribuţia la economiile celor două ţări pe care o are numeroasa comunitate de cetăţeni români rezidenţi în Marea Britanie, care au demonstrat o foarte bună integrare socială şi pe piaţa muncii, datorită pregătirii profesionale superioare şi a împărtăşirii de valori comune, favorabile construirii de punţi între cele două ţări, menţionează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.