Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele şi premierul polonez vor efectua o vizită oficială comună în SUA

Donald Tusk Polonia alegeri

Preşedintele şi premierul polonez, Andrzej Duda şi Donald Tusk, aflaţi în tabere politice adverse, vor efectua împreună o vizită oficială în SUA şi vor fi primiţi la Casa Albă de preşedintele Joe Biden pe 12 martie, a anunţat joi preşedinţia americană, transmite agenţia EFE

Unul din obiectivele principale ale acestei întâlniri va fi "sprijinul de neclintit" al Statelor Unite şi Poloniei pentru apărarea Ucrainei în faţa "războiului brutal" al Rusiei, a menţionat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, adăugând că cei trei lideri vor profita de ocazie pentru a se coordona în vederea summitului NATO care se va desfăşura la Washington în perioada 9-11 iulie, potrivit Agerpres.

Întâlnirea lui Biden cu preşedintele şi premierul polonez va coincide cu aniversarea a 25 de ani de la aderarea Poloniei la NATO.

Pe plan intern în Polonia, premierul liberal pro-european Donald Tusk şi preşedintele Andrzej Duda, apropiat de partidul conservator Lege şi Justiţie (PiS), sunt în conflict după ce acest partid a pierdut guvernarea în urma alegerilor legislative din octombrie, de atunci între cele două tabere desfăşurându-se o confruntare politică ce are ca mize principale justiţia şi mass-media. Cei doi sunt însă în aceeaşi tabără în privinţa susţinerii Ucrainei în războiul cu Rusia.

După invazia rusă asupra Ucrainei, Polonia s-a lansat într-un program costisitor de înarmare, pentru care şi-a sporit bugetul militar până la 4% din PIB şi a încheiat numeroase contracte pentru achiziţii masive de armament, în special cu SUA şi Coreea de Sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.