Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Siriei, atacat de ambasadorul SUA la ONU

facebook.com
Bashar al-Assad

Ambasadorul SUA la Naţiunile Unite, Nikki Haley, a afirmat miercuri că preşedintele sirian Bashar al-Assad este un 'mare obstacol în încercarea de a avansa' pentru a pune capăt conflictului ce afectează Siria de şase ani, relatează Reuters. ''Vă spun că preşedintele sirian este un mare obstacol în încercarea de a merge mai departe, Iranul este un mare obstacol în încercarea de a merge înainte'', a spus Haley în cadrul Consiliului pentru Relaţii Externe al ONU.

Cu sprijin militar rus şi iranian, Assad deţine controlul într-un război cu rebelii care au încercat să-l îndepărteze de la putere cu sprijinul unor state, între care Turcia, Arabia Saudită şi SUA. Coaliţia condusă de SUA a vizat de asemenea poziţii din Siria ale grupării Statul Islamic. ''Aceasta este una dintre situaţiile în care SUA şi Rusia cu siguranţă ar putea discuta şi spune 'OK, cum putem ajunge la o soluţie mai bună?', dar problema Assad va rămâne acolo'', a adăugat ea, conform Agerpres.

Convorbiri de pace privind Siria, mediate de ONU, au loc în prezent la Geneva. Nikki Haley a estimat că mediatorul ONU Staffan de Mistura doreşte 'cu disperare' ca SUA să se implice în găsirea unei soluţii la conflictul din Siria. ''Când aveţi un lider care merge atât de departe încât să folosească arme chimice împotriva propriului popor trebuie să vă întrebaţi dacă este cineva cu care măcar să puteţi lucra'', a afirmat diplomata americană. Guvernul sirian a negat însă că ar fi utilizat arme chimice. ''Dacă nu avem o Sirie stabilă, nu avem o regiune stabilă şi situaţia nu poate decât să se înrăutăţească. Este chiar o ameninţare internaţională acum şi trebuie să găsim o soluţie'', a accentuat ambasadorul SUA la Naţiunile Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.