Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Slovaciei, Andrej Kiska, îi promite Germaniei că va clarifica rapid dacă ţara sa este implicată în răpirea unui om de afaceri vietnamez la Berlin

Andrej Kiska

Preşedintele Slovaciei, Andrej Kiska, îi promite Germaniei că va clarifica rapid dacă ţara sa este implicată în răpirea unui om de afaceri vietnamez la Berlin, a relatat joi agenţia de presă slovacă TASR, citată de DPA, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei, Kiska a făcut promisiunea respectivă în cadrul unei întâlniri cu ambasadorul german Joachim Bleicker la Bratislava. 

Ministerul de Interne de la Bratislava a recunoscut mai înainte că un avion guvernamental slovac a fost pus la dispoziţia unei delegaţii vietnameze pentru a părăsi Berlinul în iulie 2017, în aceeaşi perioadă în care se presupune că a fost răpit Trinh Xuan Thanh. 

Thanh a fugit din Vietnam în Germania în 2016 pentru a scăpa de acuzaţii penale. Guvernul german susţine că agenţi vietnamezi l-au răpit pe Thanh la Berlin, după ce el a cerut azil politic. Guvernul vietnamez afirmă că Thanh s-a întors de bunăvoie.

Citește și: Medalia prezidenţială boliviană a fost furată în circumstanţe misterioase

Într-o relatare comună publicată săptămâna trecută, cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung şi ziarul slovac Dennik N au afirmat că există dovezi că fostul ministru slovac de interne Robert Kalinak era la curent cu presupusa răpire din Berlin, via Bratislava, a lui Thanh, transferat apoi la Hanoi. 

Kalinak susţine că nu are cunoştinţă de răpirea lui Thanh şi că rezultatele testului la poligraf la care a fost supus dovedesc acest lucru. 

În ianuarie, un tribunal vietnamez l-a condamnat pe Thanh la închisoare pe viaţă pentru infracţiuni economice şi corupţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.