Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele SUA, Donald Trump: Israelul va normaliza relaţiile cu Sudanul

Donald Trump

Israelul va normaliza relaţiile bilaterale cu Sudanul, a anunţat vineri seară preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, în contextul în care Washingtonul a mediat negocierile între cele două ţări, anunță MEDIAFAX.

"Statul Israel şi Republica Sudan au convenit să facă pace", a declarat Donald Trump, conform cotidianului Times of Israel.

Preşedintele SUA a făcut anunţul după o reuniune prin videoconferinţă cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, cu generalul Abdel Fattah al-Burhan, preşedintele Consiliului Suveran din Sudan, şi cu premierul Sudanului, Abdalla Hamdok.

În urmă cu câteva ore, Donald Trump anunţase eliminarea Sudanului de pe lista Administraţiei de la Washington cu ţările acuzate de susţinerea terorismului.

Citește și: Decizie radicală a Anei Birchall: ‘Nu mai candidez pentru un nou mandat!’

Acordul dintre Israel şi Sudan intervine după cele pe care Guvernul Benjamin Netanyahu le-a semnat recent cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrain.

"Preşedintele Donald Trump a anunţat că Sudanul şi Israelul au convenit să normalizeze relaţiile, un alt pas major spre construirea păcii în Orientul Mijlociu cu o altă ţară care se alătură Acordurilor Abraham", a declarat, prin Twitter, Judd Deere, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.