Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Transnistriei iese la rampă: Vom câștiga independența prin dialog, nu prin război

novostipmr.com
Vadim Krasnoselsky

Transnistria va căuta recunoașterea internațională mai degrabă prin negocieri decât prin război, a declarat vineri Vadim Krasnoselsky, președintele republicii separatiste nerecunoscută de Republica Moldova și de comunitatea internațională, transmite vineri agenția de presă TASS.

El le-a cerut reporterilor să se abțină de la a alimenta conflictul din regiunae care a fost zguduită recent de o serie de atacuri teroriste, site-urile oficiale ale agențiilor guvernamentale locale fiind blocate în mod repetat de atacuri DDoS.

„Am întrebat de multe ori ce ar prefera națiunea - să câștige recunoașterea prin război și vărsare de sânge sau să trăiască într-o țară pașnică care a făcut progrese bune, dar lipsită de recunoaștere internațională? Răspunsul este clar: Transnistria ar trebui și va fi recunoscută, dar procesul va fi pașnic, realizat în negocieri, prin dialog. Acesta ar trebui să fie un proces exclusiv democratic și evolutiv, fără acțiuni militare sau victime", a spus el pe canalul său Telegram.

Krasnoselsky a cerut tuturo actorilor să se abțină de escaladarea situației. "Nimeni nu are nevoie de un război. Nu ar trebui să turnați pe foc combustibil prin acte provocatoare. Opiniile exprimate din elocvență sau cu scopul de a crește ratingurile instituțiilor media șar putea aprinde un incendiu", a spus liderul transnistrean.

Săptămâna trecută, Transnistria a fost zguduită de o serie de atacuri teroriste. Pe 25 aprilie, lansatoare de grenade de mână au fost folosite pentru a ataca biroul ministerului local de securitate, iar mai târziu, în aceeași zi, s-au auzit explozii la un aerodrom militar de lângă Tiraspol. A doua zi, două antene radio de la un centru de radiodifuziune din satul Mayak au fost aruncate în aer, în timp ce pe 27 aprilie, spațiile depozitelor militare din vecinătatea satului Kolbasna au fost atacate cu un lansator de grenade.

Krasnoselsky a spus că atacurile au fost organizate în Ucraina și au ridicat amenințarea teroristă la cel mai ridicat nivel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.