Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Tribunalului Argeş, despre Secţia pentru procurori a CSM: 'Își au comanda în exteriorul sistemului de justiție'

justitie tacere

Judecătoarea Mariana Varga, preşedintele Tribunalului Argeş, critică în termeni duri Secţia pentru procurori a CSM, după ce membrii acesteiaşi-ar fi depăşit atribuţiile când au stabilit că afirmaţiile judecătorului Adriana Stoicescu au produs "un impact negativ asupra independenţei, prestigiului şi credibilităţii procurorilor din cadrul Ministerului Public". Decizia procurorilor din CSM a venit după ce plenul CSM a stabilit că judecătoarea Stoicescu, preşedintele Tribunalului Timiş, nu a greşit.

"Sabotarea Plenului CSM de către Secția pentru procurori, prin Hotărârea nr. 424 din 5.05.2020 înseamnă încălcarea principiului unicității în conducerea sistemului de justiție, ceea ce constituie o dovadă concludentă că membrii Secției pentru procurori își au comanda în exteriorul sistemului de justiție!

In ultima perioadă constatăm mari disfuncții în organizarea activității Consiliului Superior al Magistraturii, disfunctii care au fost identificate si de Curtea Constituțională prin Decizia nr. 28/2020, în considerentele căreia se retine comportamentul neloial al acelorași membrii ai Secției pentru procurori, care în mod premeditat și ca la o comandă din exteriorul sistemului de justiție, au refuzat participarea la Ședințele CSM, sabotând astfel activitatea acestui organism care trebuie să fie independent, subminând mai exact autoritatea statală, a puterii judecătorești!

In condițiile actuale, aceiași membri ai Secției pentru procurori si-au permis “luxul” ca după adoptarea unei hotărâri a Plenului CSM, să adopte o hotărâre cu un conținut contrar Plenului CSM, deconspirându-se încă odată că își au comanda în exteriorul sistemului de justiție!

Crearea de astfel de disfuncții in Aparatul de Stat, în mod deliberat si repetat de către membrii Sectiei pentru procurori, constituie o fapta abominabilă ce trebuie sancționată prin expulzarea acestora din aparatul de stat!

Constituie totodata o ingerința in exercitarea Autorității unei puteri constituționale si conform legității cauză-efect, nu poate fi creată decât de o putere ocultă, străină Constituției. QUOD ERAT DEMONSTRANDUM!

Așadar, trădare, trădare.... dar s-o știm si noi!", afirmă preşedintele Tribunalului Argeş, într-o luare de poziţie transmisă redacţiei STIRIPESURSE.RO.

Asociația "Inițiativa pentru Justiție" (AIJ) a sesizat în 2019 Inspecția Judiciară împotriva președintelui Tribunalului  Timiș, Adriana Stoicescu. Vizată era o postare de pe Facebook, în care judecătoarea Stoicescu îi ia apărarea Danei Gîrbovan. Sesizarea Inspecției Judiciare conținea o analiză a textului incriminând faptul că obiecțiile unor asociații profesionale ale magistraților față de numirea Danei Gîrbovan sunt descrise drept ”atacuri imunde”. Acuzațiile vizau și faptul că Adriana Stoicescu ar recurge la generalizări care vizează întregul sistemul judiciar românesc. Asociația reclama faptul că judecătoare a depășit limitele libertății de exprimare care îi sunt permise unui magistrat și, prin afirmații nefondate, a afectat presitigiul justiției în general. Detalii AICI!

Inspecţia Judiciară a clasat sesizarea disciplinară, însă AIJ s-a adresat şi CSM. Plenul Consiliului a stabilit că judecătoarea nu a încălcat codul deontologic şi nu a afectat independenţa procurorilor. Sfidând plenul, Secţia pentru procurori a CSM a stabilit exact contrariul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.