Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Tunisiei le cere concetăţenilor să doneze fonduri pentru lupta antiteroristă

militari tunisia

Preşedintele tunisian Beji Caid Essebsi a lansat un apel compatrioţilor săi să doneze fonduri pentru a ajuta la lupta împotriva terorismului, în contextul eforturilor de combatere a insurgenţei islamiste, transmite DPA. 

Essebsi s-a prezentat sâmbătă la un oficiul poştal din Tunis pentru a-şi dona salariul pe o lună în contul noului fond creat pentru susţinerea financiară a luptei antiteroriste. 

El le-a cerut tunisienilor din ţară şi din străinătate să doneze bani 'în sprijinul instituţiilor militare şi de securitate, precum şi al eforturilor naţionale de combatere a terorismului'. 

În Tunisia se desfăşoară o campanie prin care angajaţii de stat şi ceilalţi cetăţeni sunt încurajaţi să contribuie la acest fond. 

Măsura intervine la o săptămână după ciocnirile sângeroase între forţe de securitate tunisiene şi insurgenţi având legături cu Statul Islamic, la Ben Guerdane, lângă frontiera cu Libia, şi în care au murit 69 de persoane, printre care 49 de rebeli. 

Tunisia, considerată unica 'poveste de succes' a revoltelor Primăverii Arabe din 2010-2011, s-a confruntat anul trecut cu o serie de atacuri teroriste, unele revendicate de Statul Islamic, activ în Libia vecină.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.