Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan: Comunitatea internațională nu ar trebui să repete în Libia greșelile din Siria

reuters
Erdogan

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a declarat vineri, în cadrul unei întâlniri cu cancelarul german, Angela Merkel, că statele lumii nu ar trebui să repete în cazul războiului civil din Libia greșelile făcute în timpul conflictului din Siria, potrivit DPA, anunță MEDIAFAX.

De asemenea, Erdogan i-a mulțumit Angelei Merkel pentru organizarea unei conferințe de pace pe tema conflictului din Libia și a avertizat că succesul planului stabilit recent la Berlin depinde de modul în care acesta va fi implementat.

Citește și: Dușmanul lui Liviu Dragnea revine în PSD! Despre cine este vorba .

Erdogan a făcut referire și la generalul libian Khalifa Haftar, pe care l-a descris ca fiind „un pucist”. El a spus despre Haftar că atacurile lansate de acesta la Tripoli arată că nu își dorește, de fapt, pace în Libia.

Liderul de la Ankara a adăugat că apelul la încetarea focului pe care l-a făcut împreună cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, a pregătit terenul pentru conferința de la Berlin, iar planul convenit în capitala Germaniei este un „pas important” pentru stabilitatea Libiei. El a mai spus că o soluție rapidă pentru situația din Libia este esențială, pentru ca grupări precum Stat Islamic sau al-Qaida să nu câștige teren în această țară.

Citește și: Românii și-au pierdut răbdarea! Klaus Iohannis s-a panicat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.