Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan: 'Intervenția din Siria, cauzată de lipsa ajutorului internațional pentru refugiați'

reuters
Erdogan

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat marți că lipsa ajutorului financiar internațional pentru ca țara sa să poată găzdui milioanele de refugiați de pe teritoriu său a fost principalul motiv pentru care Ankara a declanșat operațiunea din nord-estul Siriei, informează France 24, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Presedintele Iohannis: `Mai este foarte puțin timp`

În pofida criticilor comunității internaționale, forțele turce au lansat în octombrie o operațiune militară de amploare în nord-estul Siriei pentru a crea o așa-zisă zonă de securitate în respectiva regiune. Ankara susține că zona respectivă nu era suficient de sigură pentru relocarea migranților sirieni, însă criticii operațiunii susțin că ofensiva este îndreptată împotriva kurzilor din Siria.

„Nimeni nu a părut să fie dispus să ne ajute”, a declarat Erdogan în cadrul Forumului Global privind Refugiații, organizat de ONU la Geneva.

„În condițiile în care nu am primit sprijinul de care aveam nevoie din partea comunității internaționale, a trebuit să ne ocupăm noi înșine de această problemă. Vrem ca acea regiune să rămână sigură. Vrem să curățăm acel teritoriu de prezența teroriștilor pentru totdeauna (...) și să le permitem refugiaților să se întoarcă în țara natală în pace și demnitate”, a adăugat el.

Citește și: E oficial! Anunțul făcut de Dumitru Coarnă se adeverește! Ludovic Orban se ține de cuvânt .

Erdogan a mai spus că refugiații sirieni se întorc în Siria în mod voluntar. Liderul turc a ținut să sublinieze în timpul discursului că țara sa găzduiește aproximativ cinci milioane de refugiați, dintre care 3,7 milioane sunt sirieni și că Turcia a cheltuit aproximativ patru miliarde de dolari pentru găzduirea acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.