Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele UDMR anticipează momentul rotației premierilor: 'Asta ar fi cascadorii râsului, să mergem pe moţiunea de cenzură'

Inquam Photos / Octav Ganea
nicolae ciuca

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, exclude ipoteza realizării rotaţiei partidelor în fruntea Guvernului prin moţiune de cenzură, el considerând că un astfel de demers ar însemna ca reprezentanţii clasei politice "să se facă de râs".

Preşedintele UDMR a afirmat că este exclus ca, în mai 2023, atunci când PSD ar trebui să preia şefia Guvernului, acest lucru să se facă prin moţiune de cenzură, el considerând că un astfel de gest ar însemna ca reprezentanţii clasei politice "să se facă de râs".

"Asta ar fi cascadorii râsului, să mergem pe moţiunea de cenzură. Ştim care e deadline-ul, acolo scrie data exactă, în acord. Cu o săptămână înainte, cu zece zile înainte premierul depune mandatul, urmează nominalizarea în 24 de ore, desemnarea pentru noul premier care în două zile, în trei zile este în Parlament, într-o săptămână, în zece zile s-a votat, nici nu se observă, dacă există încredere, dacă coaliţia funcţionează, dacă majoritatea se păstrează şi dacă oamenii sunt serioşi şi respectă cuvântul dat. Din punctul meu de vedere nu este o mare filosofie din punct de vedere tehnic, nici din punct de vedere politic, dar haideţi să vedem ce se va întâmpla până atunci”, a declarat Kelemen Hunor, marţi seară, la Digi 24, potrivit news.ro.

Întrebat dacă s-a schimbat raportul de forţe din coaliţie faţă de alianţa cu USR, Kelemen a spus: "Cine ştie să numere mandatele din Parlament vede. Da. S-a schimbat".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.