Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele UEFA spune că vor exista sancţiuni pentru echipele care au susţinut proiectul Super Ligii

www.telegrafonline.ro
Aleksander Ceferin

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a asigurat duminică că vor exista sancţiuni împotriva celor 12 cluburi care au încercat să lanseze Super Liga europeană de fotbal la începutul acestei săptămâni, proiect extrem de controversat, care a generat polemici dure în fotbalul european, scrie AFP, citată de Agerpres.

''Cei implicaţi trebuie să suporte nişte consecinţe, nu putem pretinde că nu s-a întâmplat nimic'', a spus Ceferin.

El nu a menţionat care vor fi sancţiunile, însă a arătat că apreciază faptul că cele 6 echipe engleze care au aderat iniţial la proiect s-au retras primele.

Citește și: BREAKING Dragnea a SCOS IEPURELE DIN PĂLĂRIE în fața judecătorilor...

''Toată lumea va trebui să dea socoteală (...) Va fi ceva disciplinar? Va fi printr-o decizie a Comitetului executiv? Vom vedea. Este prea devreme pentru a ne pronunţa. Pentru mine însă există o mare diferenţă între cluburile engleze şi celelalte şase. Ele au fost primele care au abandonat proiectul, şi-au recunoscut greşeala (...)'', a spus Ceferin.

Preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, iniţiatorul proiectului Super Ligii europene de fotbal, afirma sâmbătă că susţine în continuare demersul afirmând că el este necesar în condiţiile în care ''fotbalul este grav avariat'' şi precizează că nu va fi cu ''circuit închis''.

Într-un interviu acordat cotidianului sportiv AS, Perez spunea că ar vedea această competiţie cu participarea primelor patru echipe din ligile care s-ar alătura iniţiativei.

''Faptul că ar urma să fie o competiţie închisă este o dezinformare, o manipulare. Nu este un plan care să excludă cluburile şi nici nu este conceput ca să meargă împotriva altor ligi. Proiectul Super Ligii este cea mai bună soluţie posibilă şi a fost creat pentru a ajuta fotbalul să iasă din criză. Fotbalul este grav deteriorat deoarece economia sa a fost distrusă (de criza epidemiologică) şi trebuie să ne adaptăm noii ere în care trăim. Super Liga nu merge împotriva competiţiilor interne şi obiectivul este să ne asigurăm că sunt disponibili mai mulţi bani pentru toate secţiile de fotbal. Conceptul este de a genera mai mult interes pentru meciuri. Nu cred că schimbările pe care le-a făcut UEFA sunt răspunsul bun la problemele fotbalului deoarece nu se îmbunătăţeşte nimic. De asemenea, nu putem aştepta până în 2024. Poate că soluţia ar fi ca primele patru echipe din ligile participante să fie prezente la competiţie. Nu ştiu, dar trebuie făcut ceva pentru că tinerii de astăzi, cei între 14 şi 24 de ani, abandonează fotbalul pentru că îl consideră plictisitor în comparaţie cu alte forme de divertisment pe care le preferă'', a spus Perez.

El adăuga: ''Există patru miliarde de fani ai fotbalului în toată lumea şi jumătate dintre ei sunt fani ai cluburilor din Super Ligă. Fotbalul este singurul sport global. Să analizăm datele: un raport recent al KPMG arată că în primele trei luni ale pandemiei, în sezonul trecut, cele 12 cluburi din
Super Ligă au raportat pierderi de 650 de milioane de euro (786 de milioane dolari). Până la sfârşitul acestui sezon, cu pandemia încă în desfăşurare,
pierderile vor fi cuprinse între 2.000 şi 2.500 de milioane de euro. Clubul francez Bordeaux a intrat recent în administraţie specială. Fie facem ceva, fie tot mai multe cluburi vor ajunge în această situaţie''.

Mai mult, Perez a indicat că niciunul din cele 12 cluburi fondatoare nu s-ar fi retras din proiect şi a punctat că ar urma să mai aibă loc discuţii în săptămânile următoare după o perioadă de reflecţie.

Cluburile care au rămas implicate în proiectul Super Ligii riscă să fie excluse în viitor din competiţiile organizate de UEFA, a ameninţat vineri din nou preşedintele forului fotbalistic european, Aleksander Ceferin.

Dintre cele douăsprezece cluburi care au lansat Super Liga, opt s-au retras din cauza reacţiilor extrem de nefavorabile, însă patru, Real Madrid, FC Barcelona, AC Milan şi Juventus, sunt în continuare interesate de acest proiect.

"Cei care sunt implicaţi într-o Super Ligă în viitor nu vor putea participa la competiţiile organizate de UEFA. Competiţiile noastre vor fi extraordinare şi fără cele patru echipe", declara Ceferin într-un interviu publicat vineri de revista germană Der Spiegel.

Totuşi, comitetul executiv al UEFA nu a dictat vineri nicio sancţiune, astfel că săptămâna viitoare semifinalele tur ale Ligii Campionilor vor avea loc aşa cum era prevăzut, Real Madrid urmând s-o întâlnească pe Chelsea, iar Paris Saint-Germain pe Manchester City. Dintre aceste echipe, doar PSG nu a fost implicată în Super Ligă.

"Comitetul executiv al UEFA a fost informat despre ultimele evoluţii legate de 'Super Ligă', mai ales cu privire la opţiunile aflate la dispoziţia UEFA şi a măsurilor pe care ea intenţionează să le ia", anunţa forul fotbalistic european într-un comunicat, fără să ofere precizări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.