Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Ungariei i-a promis lui Iohannis sprijin total pentru aderarea României la Schengen (video)

Facebook
Iohannis-Katalin-Novak

Președintele Ungariei, Katalin Novak, a promis miercuri, la Budapesta, după ce l-a primit pe președintele Klaus Iohannis, că statul maghiar va susține total eforturile României de aderare la spațiul Schengen, liderul maghiar spunând că este „nedreaptă” opoziția Austriei.

„Ungaria va susține în continuare această aspirație a României de a adera la Schengen, sunt convinsă că în al doilea semestru al anului următor Ungaria va asigura președinția acest subiect nu va mai fi pe ordinea de zi. Dacă totuși va fi, este clar că Ungaria va face tot ce îi stă în putință pentru ca România să devină cât de repede membră a spațiului Schengen, împreună cu Bulgaria, nu numai pentru că este just, ci pentru că este și interesul nostru. Nu avem nevoie de o graniță Schengen între Ungaria și România. Viața noastră ar fi mai simplă dacă România ar putea fi membră a Schengen”, a declarat Katalin Novak, în prezența lui Iohannis.

„Intrebarea este care este cauza (refuzului ca Romania sa fie primita in Schengen) si ce argumente putem avaea. Toate argumentele sunt pentru aderarea Romaniei. Singurul contraargument poate fi imigratia.,dar aici solutia nu este ca Romania sa nu intre in zona Schengen, un drept pe care l-a castigat, ci va trebui sa intarim granitele exterioare ale Romaniei”, a adăugat aceasta.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, miercuri, la Budapesta, de omologul ungar, Katalin Novák

Administraţia Prezidenţială a transmis că "vizita are loc în contextul unei dinamici crescute a contactelor la nivel înalt, după vizita oficială efectuată de preşedintele Katalin Novák la Bucureşti, în septembrie 2022, şi participarea la cel de-al 8-lea Summit al Iniţiativei celor Trei Mări, găzduit de preşedintele Românei în septembrie 2023".

"Este prima vizită la nivel de şef de stat la Budapesta în ultimii 14 ani şi reprezintă o ocazie pentru a discuta, la acest nivel, despre stadiul relaţiei de Parteneriat Strategic şi despre perspectivele de dezvoltare a acestuia, precum şi despre modalităţile concrete de aprofundare a dialogului bilateral", precizează sursa citată.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.