Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Venezuelei în vizită neaşteptată în Qatar

RTV.net
nicolas maduro

Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, a sosit marţi în Qatar pentru o vizită neanunţată în statul din Golf bogat în gaze, a anunţat agenţia oficială de presă din Qatar, QNA, scrie AFP preluat de agerpres.

Maduro a fost întâmpinat pe aeroportul internaţional Doha de ministrul de stat de externe, Sultan bin Saad Al Muraikhi, potrivit imaginilor cu sosirea sa transmise de QNA.

Liderul venezuelean, aflat în turneu în Orientul Mijlociu, va rămâne două zile în Qatar, potrivit unor surse diplomatice.


Maduro a vizitat Iranul în weekend, unde a semnat un acord de cooperare pe 20 de ani cu liderii iranieni pentru a-şi consolida alianţa împotriva Statelor Unite, adversarul lor comun.

Anterior, Maduro a vizitat Kuweitul, Algeria şi Turcia.

Iranul şi Venezuela, două ţări petroliere care sunt membre ale Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), sunt amândouă supuse sancţiunilor americane.

Qatarul este un aliat major al Statelor Unite. Dar, în 2014, Nicolas Maduro a declarat că băncile din Qatar ajutau ţara sa cu împrumuturi importante, în contextul în care economia Venezuelei, dependentă de petrol, se prăbuşea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.