Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Volodimir Zelenski a vizitat trupele care efectuează exerciţii în nord-vestul Ucrainei

Twitter
Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat miercuri în zona oraşului Rivne, din nord-vestul ţării, unde trupe ucrainene efectuează exerciţii militare, a anunţat biroul său într-un comunicat, pe fondul avertismentelor repetate din partea SUA cu privire la o posibilă invazie rusă, potrivit dpa.

Exerciţiile s-au derulat cu implicarea unor avioane de vânătoare, drone de luptă, tunuri de artilerie, lansatoare de rachete multiple şi rachete antitanc, se menţionează în comunicat. O parte din acest armament a fost furnizat recent de către aliaţii occidentali ai Kievului.

Ucraina a primit mai multe sute de tone de arme şi muniţii din partea unor ţări NATO, ca răspuns la acumularea masivă de trupe ruse în apropierea frontierelor sale.

Volodimir Zelenski a declarat luni seara Ziua unităţii la 16 februarie, pe fondul avertismentelor SUA privind o posibilă iminentă invazie rusă în Ucraina la această dată.

În acelaşi timp, Zelenski a salutat miercuri propunerea preşedintelui Consiliului European, Charles Michel, privind organizarea unei conferinţe a donatorilor cu scopul de a sprijini economia ucraineană pe fondul tensiunilor cu Rusia, care a desfăşurat peste 100.000 de militari în apropiere de frontiera cu Ucraina, potrivit EFE.

'În faţa ameninţărilor de securitate din partea Rusiei, sprijinul financiar şi economic eficient al Uniunii Europene este un element puternic pentru consolidarea suveranităţii şi a rezistenţei Ucrainei', a menţionat preşedintele ucrainean într-o postare pe Twitter, sub hashtag-ul #StrongerTogether.

Comportamentul 'agresiv' al Rusiei reprezintă o ameninţare nu doar pentru Ucraina, ci şi pentru 'pacea şi securitatea în Europa', a avertizat miercuri Charles Michel în timpul sesiunii plenare a Parlamentului European, cu sediul la Strasbourg, potrivit Agerpres.ro.

'Rusia a dat semne că ar putea fi deschisă către diplomaţie', a subliniat totuşi el, îndemnându-l pe preşedintele rus Vladimir Putin să facă 'paşi concreţi şi tangibili spre dezescaladare'.

Michel a amintit că, săptămâna aceasta, UE a aprobat un pachet de ajutor financiar pentru Ucraina în valoare de 1,2 miliarde de euro, şi a propus 'organizarea unei conferinţe a donatorilor pentru a sprijini soliditatea economică a Ucrainei' şi 'agenda foarte importantă de reforme pentru Ucraina'.

'UE va fi alături de Ucraina, nu va lăsa poporul ucrainean' fără sprijin în această situaţie dificilă, a concluzionat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.