Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președinții de Consilii Județene fac potecă la Palatul Victoria: 90% din cheltuielile cu asistența socială ar putea fi acoperite de Guvern

Facebook
sedinta de guvern

Premierul Florin Cîțu i-a invitat pe președinții de Consilii Județene la o discuție la Palatul Victoria pe temea bugetului pe acest an. Întâlnirea va avea loc lunea viitoare, de la ora 18.00.

Citește și: Guvernul Cîțu introduce 'taxa pe ambalaj': La cumpărături vei achita câte 50 de bani în plus pentru fiecare sticlă sau doză cu bere, apă, suc .

Reprezentanții Uniunii Naționale a Consiliilor Județene (UNCJR) consideră că primordială este asigurarea finanțării cheltuielilor cu asistența socială. O variantă de lucru este ca Guvernul să asigure în acest an 90% din cheltuielile Direcțiilor Generale de Asistență Socială şi Protecția Copilului (DGASCP), spun surse din administrația publică locală.

Anul trecut a apărut o criză fără precedent în administrația publică: Consiliile Județene au rămas fără bani pentru plata salariilor personalului DGASPC-urilor și a fost nevoie ca fostul Guvern să scoată bani din Fondul de Rezervă bugetară pentru a depăși impasul.

Pe agenda discuțiilor cu Florin Cîțu, președinții de Consilii Județene vor cere cât mai mulți bani pentru cheltuielile cu educația și sănătatea.

Pe partea de investiții, șefii de CJ sunt interesați ca Guvernul să asigure prin legea bugetului de stat plata lucrărilor finanţate de la buget şi decontarea cofinanţării proiectelor susţinute din fonduri europene.

Municipiile se răscoală

Asociaţia Municipiilor din România (AMR) a cerut deja Ministerului Sănătăţii asigurarea resurselor financiare pentru organizarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, fiind nemulţumită de proiectul Ordonanţei de urgenţă iniţiat de minister potrivit căruia aceste fonduri se asigură din bugetul autorităţilor administraţiei publice locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.