Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRESIUNE pe granițele României: Zeci de migranți au luat cu asalt frontiera

www.pressalert.ro
migranți Timișoara

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au descoperit un grup alcătuit din 42 de persoane din Irak, Palestina şi Siria, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse în interiorul unui automărfar încărcat cu filtre auto având ca destinaţie Germania.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip-Ionuţ Matei, grupul de cetăţeni de origine asiatică a fost descoperit pe sensul de ieşire din ţară la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Csanadpalota, într-un automărfar înmatriculat în Turcia, condus de cetăţeanul turc P.E., în vârstă de 45 de ani.

Citește și: Iulia Vântur va prezenta Cerbul de Aur! Ce sumă i se va da pentru cele 3 zile

Conform documentelor de însoţire a mărfii, autocamionul transporta filtre auto din Turcia pentru o societate comercială din Germania.

"Procedând la exploatarea datelor din analiza de risc specifică, poliţiştii de frontieră arădeni au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, control în urma căruia, în interiorul camionului au fost descoperite ascunse, 42 de persoane, dintre care 18 bărbaţi, 8 femei şi 16 minori, adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 42 de ani, iar copiii între 9 luni şi 16 ani. Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Palestina şi Siria, înregistraţi ca solicitanţi de azil în România", a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Arad, citat într-un comunicat de presă, scrie agerpres.ro.

Citește și: S-a aflat cine o înlocuiește pe Mihaela Rădulescu la Românii au talent! Cine este noul jurat

Membrii grupului de migranţi au declarat anchetatorilor că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar şoferul turc a susţinut că nu avea cunoştinţă despre faptul că persoanele în cauză sunt ascunse în interiorul mijlocului de transport.

"Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru şoferul camionului, respectiv tentativă trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cele 42 de persoane, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale ce se impun", a adăugat Filip-Ionuţ Matei.

Citește și: Îngrijorător! Supermarketurile refuză un produs autohton .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.