Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRESIUNE pe granițele României: Zeci de migranți au pătruns, ILEGAL, în țară

www.politiadefrontiera.ro
migranți frontieră Serbia

Mai multe grupuri formate din 47 de cetăţeni din Pakistan, Bangladesh, Irak şi Iran, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei, au fost depistate în zona de frontieră a judeţelor Caraş-Severin şi Timiş, a informat sâmbătă Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Secţiei de Poliţie Bocşa, au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră Vrani, Bocşa şi Lăţunaş, 19 cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării, se arată într-un comunicat al IGPF.

Citește și: Ce grile de impozit pregăteşte Guvernul!

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră, iar în urma verificărilor preliminare s-a stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan şi Irak, dintre care 9 bărbaţi, 3 femei şi 7 minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 47 de ani, iar minorii au vârste cuprinse între 6 şi 17 ani.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Naidăş şi Moldova Veche, judeţul Caraş-Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Postului de Poliţie Oraviţa, au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră Berlişte şi Cărbunari, două grupuri formate din 6, respectiv 4 cetăţeni din Pakistan, toţi bărbaţi cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de ani.

Citește și: Vine CRIZA financiară? La ce ne putem aștepta

În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, împreună cu lucrători din cadrul IJJ Timiş şi cu poliţişti din cadrul Posturilor de Poliţie ale oraşelor Gătaia şi Deta au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră Butin şi Jamu Mare, 18 persoane din Bangladesh, Irak, Iran şi Pakistan (16 bărbaţi, o femeie şi un copil), adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, iar minorul având vârsta de 2 ani.

În toate cazurile, persoanele depistate de poliţiştii de frontieră au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei, precizează sursa citată.

Citește și: Pippa Middleton se marită

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.