Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preţul maximal al medicamentelor va fi stabilit prin hotărâre de guvern

Metodologia privind modul de calcul şi procedura de avizare a preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman cu autorizaţie de punere pe piaţă în România, cu excepţia celor care se eliberează fără prescripţie medicală, se va aproba prin hotărâre a guvernului, la propunerea Ministerului Sănătăţii, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

Citește și: Ponta, reacție după punerea sub urmărire penală a lui Blaga: Acum vă mai place băieți? Ghinion

"S-a modificat metodologia privind modul de calcul şi procedura de avizare a preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman cu autorizaţie de punere în piaţă în România, cu excepţia medicamentelor care se eliberează fără prescripţie medicală. Se va aproba această metodologie prin hotărâre a guvernului, la propunerea Ministerului Sănătăţii. (...) În prezent, metodologia de calcul al preţurilor maximale se stabileşte prin ordin al ministrului Sănătăţii. Modificarea a fost făcută azi prin ordonanţă de urgenţă şi adoptată de Guvern şi ulterior va fi aprobată hotărârea prin care se va adopta metodologia privind modul de calcul şi procedura de avizare a preţurilor maximale ale medicamentelor", a spus Liviu Iolu, într-un briefing la Palatul Victoria.

Citeşte şi: Sebastian Ghiță: Dacă mâine, Laura Codruţa Kovesi vrea să îi facă dosar penal lui Carmen Iohannis?

El a precizat că s-a făcut această modificare pentru a aduce mai multă claritate legislativă şi predictibilitate, transmite agerpres.

Citește și: Adele a dat LOVITURA în SUA / VIDEO

"Până acum, această lipsă de predictibilitate a avut impact atât asupra accesului pacienţilor la medicamente necesare tratamentului, cât şi asupra mediului farmaceutic din România. De asemenea, actuala metodologie cuprinde dispoziţii neclare, ambigue şi greu de implementat în ceea ce priveşte preţul maximal şi calcularea acestuia", a explicat Iolu.

Citește și: Cine a încălcat armistițiul? Băsescu-Ponta-Ghiță sau Kovesi-Coldea?

Întrebat când va fi adoptată hotărârea de guvern, Liviu Iolu a spus că "într-un termen foarte scurt". "Cred că în 30 de zile", a adăugat Iolu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.