Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preţul petrolului - cea mai mare scădere din ultimii doi ani. În România e fix invers

sonda petrol

Preţurile petrolului au încheiat tranzacţiile de miercuri în scădere, iar la nivelul lunii octombrie au înregistrat cel mai mare declin din ultimii doi ani, ca urmare a creşterii producţiei şi a unei posibile încetiniri a cererii, care au avut un impact mai puternic decât aşteptările legate de restrângerea exporturilor iraniene de ţiţei, relatează MarketWatch, informează News.ro.

Sancţiunile americane împotriva Iranului vor intra în vigoare săptămâna viitoare.

Cotaţia petrolului american West Texas Intermediate, cu livrare în decembrie, a scăzut miercuri cu 87 de cenţi, respectiv cu 1,3%, şi a închis la 65,31 dolari pe bril, la bursa de mărfuri din New York. Contractele pe termen de o lună au înregistrat un declin al preţurilor de 10,8%, potrivit Dow Jones Market Data.

Citește și: Compania unui denunțător al DNA Ploiești, contract BĂNOS cu Aeroportul Henri Coandă din Otopeni

Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, a scăzut cu 44 de cenţi, sau cu 0,6%, la 75.47 dolari pe baril, la bursa ICE Futures Europe. Preţurile contractelor pe termen de o lună au coborât cu circa 8,8% în octombrie.

Administraţia pentru Informaţii în Domeniul Energiei din SUA a anunţat miercuri că producţia internă de petrol a urcat cu 3,2 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 26 octombrie. Acest avans a avut loc după cinci săptămâni consecutive de creşteri.

Citește și: BOMĂ cu ceas! Procesul dintre Comisia Europeană și România, care s-ar putea încheia cu SANCȚIUNI RECORD pentru țara noastră, a început

Toate acestea în contextul în care prețul combustibilului în România e în continuă creștere. În unele benzinării ajunge să treacă de 6 lei/L.

Potrivit peco-online.ro, comparativ cu luna trecută prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 0.7%, ceea ce înseamnă ca un plin (50 de litri) costă astăzi cu 2 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 1.9%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 5,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.