Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul petrolului, creștere semnificativă înaintea reuniunii OPEC+: ședință crucială a țărilor exportatoare de petrol

Reddit
petrol burse

Prețul petrolului a crescut luni cu peste 2 dolari pe baril, extinzând câștigurile, investitorii fiind atenți la posibilele decizii ale producătorilor OPEC+ de a reduce producția și de a susține prețurile în cadrul unei reuniuni care va avea loc în cursul zilei, scrie Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 2,42 dolari, sau 2,6%, la 95,44 dolari pe baril, după ce vineri câștigaseră 0,7%. Țițeiul american West Texas Intermediate era la 88,92 dolari pe baril, în creștere cu 2,05 dolari, sau 2,4%, după un avans de 0,3% în ședința precedentă, relatează Mediafax.

Luni, piețele americane sunt închise pentru o sărbătoare publică.

La reuniunea de luni, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, un grup cunoscut sub numele de OPEC+, ar putea decide să mențină nivelurile actuale de producție sau chiar să reducă producția pentru a susține prețurile, în ciuda faptului că rezervele rămân limitate. "Cel mai probabil, OPEC+ va menține producția suficient de restrânsă pentru a menține prețul petrolului, pe fondul perturbărilor cererii care au fost declanșate de reluarea blocajelor în unele părți ale Chinei", a declarat Tina Teng, analist la CMC Markets.

Rusia, al doilea mare producător de petrol la nivel mondial și un membru cheie al OPEC+, nu susține o reducere a producției în acest moment, iar grupul își va menține probabil producția stabilă atunci când se va reuni luni, a relatat duminică Wall Street Journal, citând persoane neidentificate, familiare cu acest subiect.

Prețurile petrolului au scăzut în ultimele trei luni, după ce au atins maxime multianuale în martie, din cauza îngrijorărilor că majorările ratelor dobânzilor și restricțiile COVID-19 din anumite părți ale Chinei, principalul importator mondial de țiței, ar putea încetini creșterea economică globală și răci cererea de petrol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.