Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețul petrolului scade pe fondul îngrijorărilor legate de creșterea ofertei și a întârzierii negocierilor OPEC

PBN Capital
petrol scadere

Prețurile petrolului au scăzut marți, pe fondul îngrijorărilor legate de creșterea ofertei, după ce principalii producători au amânat discuțiile cu privire la producția anului 2021, în condițiile în care pandemia de coronavirus continuă să reducă cererea de combustibili, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Petrolul Brentul a scăzut cu 26 de cenți, sau 0,5%, la 47,62 dolari pe baril până la 05:50 GMT, după ce a pierdut mai mult de 1% luni. Petrolul american West Texas Intermediate a scăzut cu 23 de cenți, sau 0,5%, la 45,11 dolari pe baril, după ce a scăzut cu 0,4% în sesiunea precedentă.

Citește și: Ben Oni Ardelean a fost CONFIRMAT cu Covid-19 și este internat la spital: 'M-am protejat, însă inevitabilul s-a produs!'

Ambele contracte au crescut cu aproximativ 27% în noiembrie, după ce dezvoltarea vaccinului COVID-19 a ridicat speranța unei redresări economice care ar putea spori cererea de combustibil.

OPEC + a întârziat discuțiile privind politica de producție pentru anul viitor până joi, au declarat trei surse pentru Reuters, deoarece jucătorii cheie încă nu au căzut de acord cu privire la cantitatea de petrol pe care ar trebui să o pompeze pe fondul unei cereri slabe.

Gruparea, ce incude Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), Rusia și alți aliați, fusese programată pentru marți, după ce discuțiile cu miniștrii cheie de duminică nu au reușit să ajungă la un consens.

Un sondaj Reuters realizat în rândul a 40 de economiști și analiști prognozează că prețul petrolului Brent va fi în medie 49,35 dolari pe baril anul viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.