Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețuri record, de peste 2 euro/litru, la benzină și motorină în Europa - Creșteri mari și la gaze și energie electrică

Războiul dintre Rusia și Ucraina duce prețurile la combustibili la cote record. În cinci zile, în Germania, prețul benzinei a crescut cu aproape 14 cenți pe litru, iar motorina chiar cu aproape 23 de cenți. În unele stații, prețurile au sărit de 2 euro/litru și nu există semne de relaxare.

Șoferii din Germania au trebuit să plătească în medie 1,965 de euro pentru un litru de Super E10 duminică, 6 martie, adică cu 13,8 cenți mai mult decât în ​​evaluarea obișnuită de marțea trecută, 1 martie.

Creșterea motorinei este și mai dramatică. Un litru a costat în medie 1,984 de euro, ceea ce înseamnă o creștere a prețului de 22,8 cenți în cinci zile. Pentru prima dată, motorina este mai scumpă decât benzina Super E10.

Ambele tipuri de combustibil ating astfel noi maxime istorice. Creșterea peste medie a prețurilor la motorină poate fi explicată prin cererea crescută. Mulți utilizatori se tem de blocaje în aprovizionare din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina și acum își umplu rezervoarele.

În România, prețurile variază de la 7,2 lei/litru la benzina standard, la peste 8,2 lei la motorina superioară.

content-image

Creșteri și la gaze și energie electrică

Preţul gazelor naturale a atins luni dimineață un nou maxim istoric pe piaţa europeană, după ce SUA au anunţat că ar putea impune restricţii pentru importurile de petrol rusesc, o deciziei care ar crea noi îngrijorări pe pieţele de materii prime.

La hub-ul de gaze TTF din Ţările de Jos, unde se stabilesc preţurile de referinţă în Europa, cotaţiile au crescut luni cu 79% până la un nou record de 345 de euro pentru un Megawatt-oră.

Cotaţia barilului de ţiţei a trecut de 139 de dolari la bursa de la Londra, iar aluminiul şi cuprul au atins şi ele noi maxime istorice.

Prețul nichelului a depășit pentru prima dată 100 de mii de dolari pe tonă.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.