Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile alimentelor ar putea crește cu 15% din cauza crizei cerealelor! Ucraina acuză: 'Avem o situație critică!'

Forbes
cereale marea neagra

Rușii blochează în mod deliberat exporturile de cereale din Ucraina prin Marea Neagră, iar situația este acum critică, transmite ministrul adjunct al comunităților, teritoriilor și dezvoltării infrastructurii din Ucraina, Iurii Vaskov, într-un comentariu pentru The Guardian.

Potrivit oficialului, astăzi, 11 aprilie, reprezentanții Rusiei, ONU și Turciei nu au efectuat inspecții ale navelor cu cereale ucrainene, pe care ar trebui să le efectueze în cadrul "acordului privind cerealele". El a spus că Ucraina a prezentat numele a trei nave pentru inspecție. Dar rușii i-au traversat și au scos alte nave din coada actuală. Din cauza unor astfel de acțiuni ale reprezentanților rușilor, nicio navă nu a putut să-și continue călătoria, ceea ce echivalează cu o blocadă a Moscovei. "Astăzi avem o situație critică. Rușii au încălcat termenii inițiativei cerealelor din Marea Neagră. Ei au decis să schimbe unilateral planurile porturilor ucrainene. Acest lucru este inacceptabil", a subliniat viceministrul.

Ucraina: Prețurile alimentelor ar putea crește cu 15%

Vaskov a spus că, dacă astfel de acțiuni ale rușilor vor continua, prețurile alimentelor ar putea crește cu 15%. Acest lucru îi va obliga pe fermierii ucraineni să acumuleze din nou cereale, la fel ca anul trecut, ceea ce îi amenință cu dificultăți financiare.

Reamintim că pe 18 martie s-a aflat că "afacerea cu cereale" ar putea fi prelungită cu încă 120 de zile. Totodată, rușii au anunțat o prelungire de doar 60 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.