Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile ireale la carburanți transformă România într-o țară de 'trotinetiști': românii iau cu asalt site-urile de vânzări

examinat.ro
trotineta electrica

Cererea de trotinete pe OLX a fost mai mare cu 32% în mai 2022, comparativ cu luna anterioară, în timp ce cererea de biciclete a crescut cu 14% în acelaşi interval, se arată într-un comunicat al companiei, remis, luni, AGERPRES.

În sub-categoriile "Trotine - Role - Skateboard", "Biciclete - Fitness - Suplimente" şi "Camioane - Rulote - Remorci" din platforma OLX, luna mai a acestui an a adus câteva creşteri importante care demonstrează interesul sporit al consumatorilor pentru activităţile sportive, dar şi pentru călătorii.

Astfel, cererea pentru trotinete şi trotinete electrice a crescut cu până la 32%, iar oferta a fost, de asemenea, pe măsură - cu 25% mai mare în luna mai, spre deosebire de aprilie 2022. Valorile mărite se menţin şi pentru biciclete şi biciclete electrice - un plus de 14% atât pentru cererile, cât şi pentru ofertele disponibile pe OLX.

Mai mult, o noutate o constituie şi oferta mare pentru rulote şi autorulote - 20% creştere în mai, faţă de luna anterioară, raportată la o creştere de 4% a cererilor pentru acest tip de vehicule.

Pe parcursul lunii mai, topul celor mai căutate articole din aceste sub-categorii include (în funcţie de numărul total al căutarilor/produs): biciclete, cu aproape 215.000 de căutări; trotinete electrice, cu 58.800 de căutări în platformă, urmate îndeaproape de trotinete, cu peste 57.000 de căutări. Consumatorii români au mai încercat să găsească şi rulote (peste 41.000 de căutări), biciclete electrice (25.000 de căutări) şi autorulote (10.500 de căutări).

Preţul mediu pentru o autorulotă ajunge pe OLX la 9.600 de lei, iar cel pentru o rulotă la peste 6.500 de lei; bicicletele şi trotinetele sunt puse spre vânzare, în medie, cu 700 - 800 lei, iar cele electrice au un cost situat în jurul a 2.000 de lei.

În ceea ce priveşte repartizarea cererilor pentru aceste articole pe teritoriul ţării, luând în considerare perioada ianuarie - mai 2022, Capitala conduce detaşat topul cererilor pentru biciclete (64.100), triciclete (23.300), rulote (8.300) şi autorulote (1.200).

Următoarele locuri, cu indicatori asemănători, sunt ocupate de Timişoara - 14.830 de cereri pentru biciclete, 2.890 pentru trotinete şi Cluj-Napoca - 14.820 de cereri pentru biciclete, 2.810 pentru trotinete. Pentru rulote şi autorulote, topul este completat de Ilfov şi Cluj-Napoca, cu o cerere care variază între 2.500 - 2.900, respectiv 500 - 600.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.