Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prețurile petrolului au crescut datorită unei întâlniri a Rusiei și Arabiei Saudite

investingnews.com
oil

Preţurile petrolului au crescut joi cu 2%, după ce au scăzut la minimele ultimelor 15 luni la începutul sesiunii, susţinute de informaţii conform cărora producătorii de top Arabia Saudită şi Rusia s-au întâlnit pentru a discuta modalităţi de îmbunătăţire a stabilităţii pieţei, transmite Reuters, citat de news.ro.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1,61 dolari, sau cu 2,2%, la 75,30 dolari pe baril.

Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 1,53 dolari, sau cu 2,3%, la 69,14 dolari pe baril.

La începutul şedinţei de joi, ambele contracte au scăzut cu peste 1 dolar pe baril, până aproape de minimele din ultimele 15 luni.

Miercuri, a treia zi consecutivă de scăderi, ţiţeiul american a scăzut sub 70 de dolari pe baril pentru prima dată după 20 decembrie 2021.

Presa de stat saudită a informat că ministrul Energiei din ţară, prinţul Abdulaziz bin Salman, şi vicepremierul rus Alexander Novak s-au întâlnit în capitala saudită, pentru a discuta eforturile grupului OPEC+ de a menţine echilibrul pieţei.

Preţurile petrolului au fost, de asemenea, susţinute de o redresare mai largă a pieţelor financiare, după ce Credit Suisse a primit un colac de salvare din partea autorităţilor de reglementare elveţiene, iar secretarul Trezoreriei americane, Janet Yellen, i-a asigurat pe parlamentari că sistemul bancar din SUA rămâne solid.

Dolarul american a scăzut joi, făcând petrolul denominat în dolari mai ieftin pentru deţinătorii de valute străine şi stimulând cererea.

Atât OPEC, cât şi Agenţia Internaţională pentru Energie (IEA) au prognozat o cerere mai puternică de petrol săptămâna aceasta, dar preocupările privind supraoferta continuă să apese piaţa.

AIE a declarat că stocurile comerciale de petrol din ţările dezvoltate OCDE au atins un nivel maxim al ultimelor 18 luni, în timp ce producţia de petrol rusă s-a menţinut în februarie aproape de nivelurile înregistrate înainte de război în Ucraina, în ciuda sancţiunilor impuse exporturilor sale pe mare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.