Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preţurile petrolului au crescut peste 4%, ca urmare a reducerii îngrijorărilor legate de impactul economic al variantei omicron a coronavirusului

GreenBiz
piata energiei petrol

Preţurile petrolului au crescut luni cu peste 4%, ca urmare a reducerii îngrijorărilor legate de impactul economic al variantei omicron a coronavirusului şi a probabilităţii scăzute pentru o majorare iminentă a exporturilor iraniene de ţiţei, transmite Reuters preluat de news.ro

În privinţa variantei omicron, cazurile din Africa de Sud au avut doar simptome uşoare, iar cel mai reputat expert în boli infecţioase din SUA, Anthony Fauci, a declarat la CNN ”că până acum nu pare să aibă un grad mare de  severitate”.

Preţul petrolului Brent a crescut cu 2,93 dolari, sau cu 4,2%, la 72,81 dolari pe baril, în timp ce pentru petrolul West Texas Intermediate (WTI) a avansat cu 1,43 dolari, sau 4,5%, la 69,24 dolari pe baril.

Ambii indici au înregistrat săptămâna trecută a şasea scădere săptămânală consecutivă.

”Dacă în următoarele zile sau săptămâni se va dovedi că omicron este mai puţin agresivă, chiar dacă este mai contagioasă, atunci vom putea spune că minimele de săptămâna trecută au fost chilipiruş trimestrului”, a spus said Jeffrey Halley, analist la firma de brokeraj OANDA.

Preţul petrolului Brent a crescut cu 38% în acest an, susţinut de limitările de producţie adoptate de producătorii din cadrul OPEC+, cu toate că a scăzut de la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, dep este 86 de dolari pe baril.

OPEC+, formată de OPEC cu Rusia şi alţi producători de petrol, a decis săptămâna trecută să continue în ianuarie majorarea lunară a livrărilor cu câte 400.000 de barili pe zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.