Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preţurile petrolului au înregistrat scăderi semnificative

Reddit
petrol burse

Preţurile petrolului au scăzut vineri, după ce membrii Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE) au votat pentru alăturarea la cea mai mare eliberare de ţiţei din rezervele strategice anunţată de Statele Unite cu o zi în urmă, iar pe ansamblul săptămânii au consemnat cele mai mari scăderi din ultimii doi ani, transmite Reuters.

Contractele de referinţă Brent şi WTI consemnat cele mai mari scăderi săptămânale din ultimii doi ani, de 14%, respectiv 13%.

Vineri, contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 0,3%, la 104,37 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate (WTI), de referinţă în SUA, au scăzut cu 1,2%, la 99,07 dolari pe baril.

Joi, preşedintele american Joe Biden a anunţat o eliberare de 1 milion de barili pe zi (bpd) de ţiţei din rezervele strategice, timp de şase luni, începând din luna mai, aceasta fiind cea mai mare astfel de măsură efectuată vreodată de Statele Unite.

Ţările membre ale Agenţiei Internaţionale pentru Energie nu au convenit vineri asupra volumelor sau angajamentelor fiecărei ţări la întâlnirea lor de urgenţă, a declarat Hidechika Koizumi, directorul diviziei de afaceri internaţionale în Ministerul Economiei, Comerţului şi Industriei din Japonia. El a adăugat că detalii suplimentare ar putea fi cunoscute ”săptămâna viitoare sau cam aşa ceva”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.