Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Previziune sumbră făcută de Trump: 'Taiwanul va fi invadat. Este oportunitatea președintelui chinez de a face ceea ce vrea să facă'

smartradio.ro
donald trump

Fostul președinte Donald Trump a avertizat miercuri în timpul unui interviu exclusiv la Fox Business (emisiunea „Mornings with Maria”) că Taiwanul ar putea fi „următorul” pentru o potențială invazie, deoarece conflictul Rusia-Ucraina ar putea afecta agresiunea în creștere a Chinei. „Taiwanul va fi următorul. Urmăriți doar Taiwanul; președintele Xi urmărește cu bucurie”, i-a spus Trump gazdei Maria Bartiromo.

"Ei văd că liderii noștri sunt incompetenți și, desigur, o vor face. Este timpul lor", a avertizat Trump.

O delegație americană a sosit marți în Taiwan, pe fondul temerilor tot mai mari de o invazie chineză. Fostul președinte al șefilor de stat major, general Mike Mullen, a avut o întâlnire cu președintele Tsai Ing-wen și cu alți oficiali taiwanezi pentru a-și arăta sprijinul în timpul vizitei de două zile. Separat, fostul secretar de stat american Mike Pompeo a sosit miercuri în Taiwan și se va întâlni și cu Tsai pentru a se adresa unui forum.

Trump a avertizat că China urmărește cu atenție conflictul Rusia-Ucraina, iar gestionarea crizei de către Biden îl poate încuraja pe președintele Xi Jinping să invadeze Taiwanul.

„Președintele Xi se întâmplă să fie un om cu un nivel înalt de informații și se uită la ceea ce s-a întâmplat în Afganistan... A văzut felul în care am părăsit Afganistanul... a lăsat cetățeni americani acolo – încă încearcă să iasă – el vede asta, și asta este oportunitatea lui de a face ceea ce vrea să facă”, a spus el lui Bartiromo.

Vezi si: Începe un nou conflict armat? China acuză SUA de provocări în strâmtoarea Taiwan

Vinerea trecută, președintele chinez Xi și-a oferit „sprijinul” lui Vladimir Putin, în timp ce trupele ruse continuau să bombardeze Ucraina. Xi a exprimat importanța respingerii unei „mentalități de război rece” și a spus că ia „în serios și respectă preocupările rezonabile de securitate ale tuturor țărilor”.

Trump a continuat să spună că invadarea Ucrainei de către Rusia nu se va „întâmpla” cu el ca președinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.