Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Previziuni GRAVE ale lui Cozmin Guşă: 'Recunoaşterea Ierusalimului drept capitala Israelului va avea consecinţe imediate'

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

Previziuni grave ale consultantului politic, Cozmin Guşă. În direct la Realitatea TV, acesta a vorbit despre recunoaşterea Ierusalimului drept capitala Israelului de către Statele Unite. Guşă spune că acesta este un eveniment grav care va avea consecinţe imediate.

Citește și: S-a dat de gol! Ce salariu are, de fapt, cunoscutul realizator, Mircea Badea

"Făceam zilele trecute pariuri simbolice cu ceva prieteni care se pricep la politică externă privind acest subiect, având în vedere marea problemă cu care se confruntă Donald Trump, mai exact de acuzele cu caracter penal care pot să ducă la invalidarea lui ca preşedinte al Statelor Unite, şi spuneam că preşedintele SUA va da foc planetei. Trump este mult prea afectat din punct de vedere personal ca să reziste atacurilor. Şi în acest context, mizăm că nu o să incendieze mai tare conflictul din zona asiatică sau să vină în Orientul Mijlociu, zonă care nu a ieşit din zodia războiului deloc în ultimul secol. Recunosc că eu am mizat pe Orientul Mijlociu pentru că cinismul occidentului s-a exersat asupra popoarelor din regiunea supra-arabilor, religia a favorizat un sistem de putere care a dezbinat popoarele arabe. În plus, eu nu credeam că primul incendiu va fi în zona Coreei de Nord pentru că interesele economice ale Statelor Unite în China sunt foarte mari", a explicat Cozmin Guşă.

Citește și: Are agenda plină! Câți bani îi vor intra în cont Andreei Bălan doar în luna decembrie

Consultantul politic a mai spus că acest eveniment este foarte grav şi nu a fost cerut de nimic în acest moment în afară de starea proastă a lui Donald Trump. "După părerea mea acest lucru va genera pe termen mediu un soi de război despre care putem să spunem puţin despre felul în care va arăta, dar pe termen scurt va genera o izolare din punct de vedere internaţional a demersurilor pe care le face Donald Trump în numele SUA şi chiar în interiorul SUA, pentru că această mutaţie istorică, recunoaşterea Ierusalismului, va inflama foarte mult spiritele religioase de diverse orientări într-un oraş care deja era o capitală dar o capitală inter-confesională, era o capitală spirituală atât a mozaicilor, a islamicilor, cât şi a creştinilor", a mai spus acesta, adăugând că simbolistica monumentelor care se află în Ierusalim, istoria şi importanţa lor pentru fiecare religie reprezintă cele mai importante religii din acest momement.

Citește și: Libertatea îi prieşte: În ce afacere s-a băgat fostul soț al Elenei Udrea, celebrul Dorin Cocoș

"Faptul că din acest moment Statele Unite recunosc o capitală inter-confesională drept capitala oficială doar a Israelului, a religiei de tip mozaic, este un eveniment pe care Trump nu era obligat de nimic să îl facă", a afirmat Cozmin Guşă, explicând că Statele Unite trebuie să înveţe ceva din acest lucru.

"Când ai un lider atât de şantajabil cum este Donald Trump nu te joci... Este un eveniment grav cu consecinţe imediate de izolare a mesajului Statelor Unite. Este normal să fie aşa pentru că atât creştinii, cât şi islamicii vor fi extrem de supăraţi. Probabil, în primă fază, cei mai vocali vor fi islamicii, însă pe termen mediu acolo se va naşte un război, nu ştiu încă cum arată, dar mă voi gândi zilele următoare la asta", a încheiat Cozmin Guşă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.