Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prezență SURPRIZĂ la funeraliile Regelui Mihai: Ce personaj controversat și-a luat adio de la fostul suveran - FOTO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam sicriu coroana regele mihai

Miercuri, printre cei care au ținut să-i aducă un ultim omagiu Regelui Mihai s-a numărat și Prințul Paul Lambrino. Acesta a fost însoțit de Prințesa Lia și fiul lor, Carol Ferdinand. Cei trei au trecut pe la catafalcul de la Palatul Regal, unde se află depus sicriul cu trupul Regelui Mihai. Au stat la coadă și chiar s-au întreținut cu cei aflați, în acel moment, în Sala Tronului, anunță Libertatea.ro.

Paul Lambrino, cunoscut și ca Paul-Philippe de Hohenzollern sau chiar Prințul Paul al României, deși nu este membru al Casei Nobiliare de Hohenzollern-Sigmaringen și nici al Casei Regale de România, este fiul lui Mircea Grigore Carol Lambrino (cunoscut drept Mircea Grigore Carol de Hohenzollern, 1920–2006), fiul prințului Carol al României. S-a născut pe 13 august 1948, la Paris, în Franța.

Citește și: Dezvăluiri șocante din interiorul anchetei: Motivul incredibil pentru care criminala le-a împins pe fete în fața metroului

Mama lui Paul este Helene Nagavitzine, prima soție a lui Mircea Grigore Carol. Paul susține că el este adevăratul succesor la tronul României, deși mariajul morganatic al lui Carol al II-lea cu Zizi Lambrino (mariaj ce a dus la nașterea tatălui său in ianuarie 1920) a fost anulat de către Tribunalul Ilfov în ianuarie 1919, după care această hotărâre a fost contestată în tribunalele internaționale (din Portugalia și Franța), acolo unde Paul al României a câștigat recunoașterea faptului că tatăl său este fiul legitim al lui Carol al II-lea.

La 14 februarie 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a recunoscut tatălui său, Carol Mircea, calitatea de fiu legitim al regelui Carol al II-lea, iar Paul a fost recunoscut astfel drept moștenitor al lui Carol al II-lea.

Conform normelor dinastice internațional acceptate, calitatea de membru al unei case regale sau nobiliare nu este dată de simpla înrudire biologică între membrii familiei, ci presupune recunoașterea explicită a apartenenței, de către șeful acelei case.

Liderii Casei Nobiliare de Hohenzollern-Sigmaringen nu au acordat vreodată calitatea de membru lui Paul Lambrino sau tatălui său. Nici conducerea Casei Regale de România nu a făcut acest lucru, astfel că solicitarea acestuia de a fi recunoscut drept succesor legitim la Tron apare ca nefondată, potrivit Wikipedia.

Citește și: Un Moș Crăciun a venit în Parlament și spune că i-a adus cadou lui Liviu Dragnea un loc în celula de la Jilava

Recent, Paul Lambrino a fost plasat în arest la domiciliu în urma deciziei Curţii de Apel Braşov. Paul Lambrino este acuzat că a făcut trafic de influenţă şi spălare de bani, pentru a obţine fără drept retrocedarea unor terenuri din Ilfov.

De altfel, Prinţul Paul şi omul de afaceri Remus Truică rămân cu interdicţia de a părăsi ţara. Cei doi sunt judecaţi sub control judiciar în dosarul privind retrocedarea Fermei Băneasa.
Anul acesta, în luna octombrie, Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au reluat judecarea procesuluui în care fostul premier al României Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de mărturie mincinoasă în dosarul fermei Băneasa și al pădurii Snagov, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.
content-image
content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.