Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prezenţa la vot din România şi diaspora, urmărită live pe internet

alegeri parlamentare 2016

GovITHub anunţă lansarea platformei online Hartă Prezenţă Vot - Alegeri Parlamentare 2016, disponibilă la adresa http://radar.ithub.gov.ro/ şi accesibilă în condiţii optime în vizualizare tip desktop, site destinat monitorizării în timp real a prezenţei la vot în cadrul alegerilor parlamentare din 11 decembrie. Potrivit unui comunicat al Guvernului, transmis sâmbătă Agerpres, site-ul oferă date în timp real privind prezenţa la vot atât din secţiile de vot de pe teritoriul României, cât şi cele din afara ţării.

Realizată în colaborare cu Biroul Electoral Central, platforma de vizualizare în timp real a datelor asociate alegerilor parlamentare din data de 11 decembrie oferă acces liber 24/7 la informaţii actualizate o data la fiecare 5 minute pe perioada alegerilor, privind: prezenţa la vot pentru fiecare judeţ al României, prezenţa la vot înregistrată în unităţile administrativ teritoriale, prezenţa la secţiile de vot din întreaga ţară, prezenţa la vot a românilor din diaspora, la nivel de ţară, prezenţa la vot în secţiile din afara României, gradul de ocupare înregistrat în rândul diasporei. "Imediat după alegerile parlamentare, platforma va oferi informaţii despre prezenţa totala la vot din ziua alegerilor şi poate contribui ulterior, la verificarea informaţiilor de pe teren şi transparentizarea procesului electoral. Ulterior, aplicaţia va integra şi alte seturi de date care pot fi obţinute din surse oficiale de la alte instituţii ale statului. Întrucât acest proiect depinde în principal de datele care pot fi agregate şi prezentate vizual, GovITHub se concentrează foarte mult pe colaborarea cu instituţii ale statului care au date oficiale şi actualizate de interes public", precizează comunicatul.

Programul guvernamental GovITHub reuneşte specialişti din domeniul IT cu scopul comun de a îmbunătăţi infrastructura informatică a instituţiilor publice. Echipa GovITHub este reprezentată de 20 de bursieri care lucrează în regim full time la Guvern, o echipă de 279 de voluntari care lucrează de la distanţă şi o comunitate de peste 1,000 de membri care sprijină în mod activ activitatea GovITHub.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.