Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prezență SURPRIZĂ - Câți români au votat în țară în primele 10 minute de la deschiderea urnelor

Inquam Photos/ Octav Ganea
vot alegeri

62.579 de români au votat în țară în primele 10 minute de la deschiderea urnelor, duminică, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, cu câteva mii mai mult față de primele minute ale primului tur de scrutin, potrivit datelor Biroului Electoral Central (BEC).

Duminică, la ora 7.10, în țară, votaseră 62.579 de români, dintre care 23.456 erau votanți pe liste suplimentare, iar 39.123 - votanți pe liste permanente. Numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente este de 18.217.411 cetățeni, potrivit AEP.

Comparativ, în primul tur al alegerilor prezidențiale, pe 10 noiembrie 2019, la ora 7.10, 57.840 de români votaseră în secțiile din țară în primele 10 minute de la deschiderea urnelor, potrivit datelor Biroului Electoral Central.

CTP și votul pentru Președintele României: 'Eu voi merge la vot, dar nu voi vota cum vrea mușchiul meu'

18.748 de secții de votare s-au deschis în România, duminică, la ora 7.00, la al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Votarea în țară are loc duminică, 24 noiembrie, între orele 7.00 și 21.00, cu posibilitatea de prelungire până cel mai târziu la ora 23.59 pentru alegătorii care se află la sediul secției de votare la ora 21.00, precum și pentru cei care se află la rând în afara sediului secției de votare.

Numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente este de 18.217.411 cetățeni, potrivit AEP. De asemenea, numărul total de cetățeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este de 715.064 de persoane, conform sursei citate.

Actualul șef al statului Klaus Iohannis și fostul premier Viorica Dăncilă sunt candidații din turul al doilea al scrutinului. În urma celui de-al doilea tur al alegerilor este declarat ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.