Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Kelemen Hunor dă asigurări că PNRR nu are culoare politică: 'Nu va exista nici o discriminare politică, toate UAT-urile vor fi sprijinite'

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputaților Kelemen Hunor

Guvernul a prezentat miercuri PNRR, planul prin care România își poate reveni după epidemia de coronavirus. Vicepremierul Kelemen Hunor a prezentat câteva dintre aspectele din acest plan, asigurând că toate localitățile, indiferent de culoare politică a primarului, vor fi sprijinite.

"România, de foarte mulți ani, nu a avut un proiect mare de țară. Fară exagerare, PNRR este un proiect de țară care, în 150 de zile, a fost depus la Comisia Europeană. Este un plan echilibrat, socio-economic, care va garanta prosperitate pentru toți.

Dacă vom reuși să implementăm acest proiect și sunt convins că vom reuși, vom construi o țară frumoasă.

După ce va fi citit tot planul, cele 1200 de pagini, de cei care ne-au criticat, vor spune că este un plan bun. Acerastă coaliție a arătat că știe cum să acționeze pe termen lung.

Vorbim de tranziția verde. România are obligația de a îndeplini aspectele pe dezvoltarea durabilă, alimentarea cu apă și colectarea de ape uzate.

Peste 1600 de kilometri de rețele de apă, 2000 de kilometri de canalizare. Împădurirea României, noi propunem 45.000 ha de păduri noi.

Comunitățile locale așteaptă permanent investiții. Și aceste investiții sunt acoperite de fondurile europene.

Nu va exista nici o discriminare politică, toate UAT-urile vor fi sprijinite.

în ceea ce privește educația, este vorba de 3,6 miliarde. Aici punem accent pe de o parte pe reducerea abandonului școlar și educație timpurie. Vom crește cu 10 la sută numărul elevilor din școlile agricole. Vom construi 500 de școli, laboratoare dotate, 140 creșe înființate", a spus Kelemen Hunor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.