Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prezidentiabilii se intrec in promisiuni bizare

promisiuni

Prezidentiabilii se intrec in promisiuni electorale bizare. Multe dintre ele sunt imposibil de realizat, pe langa faptul ca depasesc atributiile presedintelui. Dar cine sta sa se uite la detalii, cand promisiunea suna bine? Ei bine pana si electoratul cel mai naiv ar putea sa acuze de lipsa de credibilitate o parte dintre propunerile candidatilor.

Campionul unor astfel de promisiuni este candidatul PP-DD Dan Diaconescu, asa cum ne-a obisnuit din campaniile sale anterioare, fie ele pentru alegerile locale, parlamentare sau europarlamentare.

Din cele 69 de punce ale programului sau, care culmineaza cu redeschiderea postului OTV, Dan Diaconescu propune un referendum pentru reintroducerea pedepsei cu moartea, dar si un referendum pentru legalizarea prostitutiei. El propune crearea unei Companiei Averii Poporului, acordarea a 20.000 de euro oricarui cetatean care vrea sa deschida o afacere si scutirea de taxe a tuturor romanilor care revin in tara.

Alt candidat, alta distractie. Willian Branza propune sa stimuleze natalitatea din Romania prin acordarea a 2000 de euro fiecarui nou-nascut. Desigur ceasta propunere suna grozav pentru orice proaspata mamica, dar Guvernul a avut batai de cap cu plata indemnizatiilor actuale pentru nou nascuti, cum ar putea el sa acopere astfel de sume.

"Româncele trebuie ajutate şi stimulate să nască. Se pune problema că suntem o naţie îmbătrânită. Aşa este, dar mă întreb cum o putem rezolva? În programul nostru avem subvenţie de 2.000 de euro pentru fiecare nou-născut, pentru că programul natalităţii este program de interes naţional", declara recent Brânză, potrivit Romaniatv.net.

Nici el nu uita de micii afacerisiti. El nu propune sa li se acorde bani de la buget, dar sustine ca ar trebui scutiti de la plata taxelor timp de 5 ani de la deschiderea unei noi afaceri.

Guvernul s-ar putea transforma intr-o adevarata agentie de turism, daca ar implementa o alta ide a lui William Branza - bilet gratuit de avion (dus-întors) o dată pe an pentru românii care studiază sau muncesc legal în străinătate.

Nu in ultimul rand, candidatul PER propune oprirea "carciumizarii" parcurilor.

Gheorghe Funar, candidat independent, deja nu mai surprinde cu propunerile sale de scoatere a UDMR in afara legii, interzicerea partidelor politice formate pe criterii etnice si unirea Romaniei cu Moldova.

Constantin Rotaru, candidatul PAS, prezintă 15 idei în programul politic "O Românie pentru toți românii", între care cere posibilitatea demiterea clasei politice de catre popor, si iesirea de sub "aservirea" fata de SUA in mod special si fata de occident in general.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.