Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prietenul lui Vladimir Putin recunoaște că a înființat celebrul Grup Wagner, armata privată a președintelui rus

prigojin putin

Omul de afaceri rus Evgheni Prigojin, proprietarul companiei Konkord, a recunoscut că în 2014 a creat grupul tactic de batalion (BTG) Wagner, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI.

Potrivit acestuia, a creat un grup, care ulterior a devenit cunoscut sub numele de CVK Wagner și datorită activităților sale, soarta autoproclamatelor republici populare Luhansk şi Doneţk (cele două regiuni din Donbas, Ucraina, Luhansk şi Doneţk, n.r.) s-a schimbat radical, informează RRA.

Prigojin a anunţat că fiul său participă la operațiunea militară specială rusă de pe teritoriul Ucrainei. Cu toate acestea, el nu a dezvăluit detalii despre sarcinile şi misiunile pe care le îndeplinește fiul său în cadrul acestei operaţiuni. Potrivit acestuia, fiul său a finalizat serviciul militar la vârsta de 18 ani, iar la o lună de la finalizarea acestuia a plecat să lupte în războiul din Siria.

Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că a decis ca Rusia să desfăşoare o operațiune militară specială pentru a proteja Donbasul, drept răspuns la o solicitare de sprijin venită din partea liderilor autoproclamatelor republici separatiste Luhansk şi Doneţk.

Decizia de a desfăşura operațiunea a generat aplicarea de noi sancțiuni împotriva Rusiei de către Statele Unite și aliații săi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.