Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-ministrul japonez, criticat de presă pentru că nu l-a felicitat pe regizorul Hirokazu Kore-eda pentru reuşita de la Cannes

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Shinzo Abe

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a fost criticat de presă pentru că nu l-a felicitat pe regizorul Hirokazu Kore-eda pentru reuşita de la Festivalul de Film de la Cannes. În replică, politicianul a numit în Parlament fiecare dintre ziarele care l-au mustrat, scrie news.ro.

Absenţa mesajului de felicitare din partea lui Abe pentru câştigătorul trofeului Palme d'Or de anul acesta a ridicat speculaţii privind faptul că tema filmului „Shoplifters” - excluderea socială - l-a înfuriat pe prim-ministrul japonez.

„Shoplifters” vorbeşte despre o familie de inadaptabili, hoţi mărunţi şi aduce în lumină o problemă rar explorată - sărăcia din Japonia.

Un purtător de cuvânt al Gaga, care coproduce şi distribuie filmele lui Kore-eda, inclusiv „Shoplifters”, a declarat pentru The Hollywood Reporter că acesta a fost primul mare trofeu câştigat de companie, dar şi că nu era la curent cu protocolul privind felicitările.

În ziua de luni care a urma victoriei japonezului la Cannes, şeful cabinetului lui Shinzo Abe a transmis „felicitări din toată inima” lui Kore-eda, după ce a fost întrebat de reporteri pe această temă.

Citește și: Tablou pictat de Ştefan Luchian, estimat de Artmark la 180.000 de euro. "Gălbenele şi ulcior" va fi licitat pe 19 iunie

Liderii japonezi sunt de obicei dornici să atragă atenţia asupra recunoaşterii internaţionale a cetăţenilor ţării lor. Prim-ministrul Abe a semnalat multe alte reuşite ale japonezilor în lume. Cel mai recent, vineri, Guvernul a anunţat că Abe a decis ca olimpicul dublu medaliat cu aur la patinaj Yuzuru Hanyu să primească People's Honor Award. El l-a felicitat personal pe Hanyu după victoria de la Jocurile de Iarnă de la PyeongChang.

Cunoscut ca fiind sensibil la critici, Abe a numit în Parlament fiecare ziar care l-a criticat pentru omisiunea de a transmite felicitări cineastului, o acţiune inedită a unui lider japonez.

„Shoplifters” va fi lansat în Japonia pe 8 iunie.

viewscnt

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.