Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-ministrul polonez vrea ca alegerile prezidențiale să se organizeze pe 28 iunie, spunând că este singura dată ce nu încalcă Constituţia

romanialibera.ro
krs polonia

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki şi-a exprimat miercuri dorinţa ca Polonia să organizeze alegerile prezidenţiale amânate pe 28 iunie, spunând că este singura dată ce nu încalcă Constituţia, relatează DPA.

Toate celelalte propuneri sunt "o încercare de a destabiliza scena politică", a spus Morawiecki într-o conferinţă de presă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: A trecut un an de la condamnarea fostului lider PSD! Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea

În cazul în care alegerile vor avea loc mai târziu, Polonia ar risca să nu-şi aleagă preşedintele înainte de 6 august, când expiră mandatul actualului şef al statului, Andrzej Duda, au declarat oficiali ai partidului de guvernământ în ultimele zile.

Polonia programase desfăşurarea alegerilor prezidenţiale la 10 mai, dar votul a fost amânat din cauza pandemiei de noul coronavirus, precum şi disputelor politice cu privire la posibilitatea ca alegerile să poată fi organizate prin vot prin corespondenţă.

Data noului scrutin urmează să fie anunţată oficial. O decizie din 10 mai a comisiei electorale de stat PKW acordă camerei inferioare a parlamentului două săptămâni pentru a stabili o nouă dată.

Citește și: Eugen Teodorovici a luat foc după declarația făcută de Florin Cîțu privind pensiile: Nu e normal ca un drept cuvenit printr-o lege să fie pur și simplu tăiat

Cu toate acestea, guvernul întârzie publicarea deciziei în Monitorul Oficial al ţării, ceea ce face imposibilă anunţarea unei noi date.

Această amânare este necesară întrucât nu este încă clar în ce formă vor avea loc alegerile prezidenţiale, a explicat Morawiecki.

Un proiect de lege ce ar permite alegătorilor să decidă dacă să voteze în persoană sau prin vot prin corespondenţă este blocat în Senat, a spus Morawiecki, acuzând camera controlată de opoziţie de obstrucţionare legislativă şi instigare la haos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.