Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-ministrul unui stat australian a recunoscut că a purtat o uniformă nazistă la o petrecere în tinereţe: 'Simt o ruşine profundă pentru ceea ce am făcut'

salut nazist

Prim-ministrul statului australian New South Wales (Noua Galie de Sud) a mărturisit joi că a purtat o uniformă nazistă la petrecerea de împlinire a 21 ani, declarând că îi este 'o ruşine profundă' pentru acest gest, transmite AFP.

Dominic Perrottet, aflat în fruntea celui mai populat stat australian, a explicat că un coleg l-a sunat în urmă cu două zile pentru a-l convinge să recunoască această 'decizie oribilă', potrivit Agerpres.

'Am purtat o uniformă nazistă' la o petrecere cu costume pentru aniversarea a 21 de ani, a declarat pentru presă politicianul, acum în vârstă de 40 ani.

'Îmi este o ruşine profundă pentru ceea ce am făcut şi sunt cu adevărat dezolat de răul şi durerea pe care aceasta le va cauza locuitorilor statului nostru şi, mai ales, membrilor comunităţii evreieşti, supravieţuitorilor Holocaustului, veteranilor, precum şi familiilor lor', a adăugat Perrottet.

El a spus că, la acea vreme, nu şi-a dat seama de importanţa gestului său şi că acesta i-a cauzat 'multă anxietate' pe tot parcursul vieţii.

Politicianul a mai afirmat că nu este la curent cu existenţa unor fotografii cu el purtând uniform nazistă, însă AFP aminteşte că în martie vor avea loc alegeri în New Soth Wales.

'Simbolistica nazistă nu trebuie tratată cu uşurinţă, iar deghizarea în nazist nu este o glumă', a reacţionat asociaţia care reprezintă comunitatea evreiască din acest stat australian.

'Acest incident, indiferent de când datează, este o reamintire că trebuie să continuăm să-i educăm pe toţi australienii şi în special pe tinerii noştri despre natura abjectă a regimului nazist', a adăugat asociaţia într-un comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.