Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere premierul Republicii Malta, dr. Joseph Muscat

Viorica Dăncilă

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, aseară, o întrevedere cu dr. Joseph Muscat, prim-ministrul Republicii Malta, în marja Congresului Partidului Socialiștilor Europeni (PES), care se desfășoară la Madrid în perioada 22-23 februarie 2019.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte circumscrise agendei politice bilaterale. Premierul Viorica Dăncilă a exprimat satisfacția pentru evoluția relațiilor dintre România și Republica Malta, precum și pentru intensificarea dialogului politic bilateral. Tematica cooperării economice, în special din perspectiva creșterii investițiilor companiilor malteze în domenii sectoriale precum sectorul IT și turism, a ocupat un loc important în cadrul discuției. De asemenea, premierul Republicii Malta și-a manifestat interesul pentru dezvoltarea investițiilor malteze în parteneriat public-privat în domeniile sănătății și energiei, pe teritoriul României.

Citește și: Ioana Bran, deputat PSD, despre trimiterea Bugetului pe 2019 la CCR: Președintele Iohannis ar face orice pentru a obține un al doilea mandat!

De asemenea, un subiect aparte a vizat comunitatea românească din statul maltez, cu referințe la raporturile foarte bune cu autoritățile malteze și integrarea de succes a cetățenilor români în cadrul societății malteze, precum și valențele acesteia ca punte de legătură între popoarele celor două state. Prim-ministrul Republicii Malta a evidențiat relația “de suflet” între Malta și România, subliniind faptul că o familie din două din țara sa, are cel puțin un membru de origine română.

Au fost abordate, totodată, aspecte curente ale agendei europene, în special programul Președinției României a Consiliului UE, cu accent pe prioritățile asumate de țara noastră în ceea ce privește politica de coeziune și cadrul financiar multianual precum și pe evenimentele care au marcat primele luni ale mandatului României.

Prim-ministrul României a exprimat solidaritatea față de eforturile autorităților malteze în fața provocărilor fenomenului migrației din sudul Mării Mediterane și a reiterat importanța acțiunii comune la nivel european în baza principiilor solidarității și responsabilității, prin asigurarea unui echilibru corect între acestea, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.