Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim pas spre guvernare PNL-PSD: Social-democrații ar putea prelua președinția Camerei Deputaților (surse)

PNL PSD

Liberalii ar putea face în curând un pas decisiv spre o înțelegere cu PSD, în vederea unei majorități parlamentare. Surse politice au precizat pentru STIRIPESURSE.RO că primul semn de deschidere la colaborare ar putea implica președinția Camerei Deputaților.

Potrivit surselor politice, liberalul Florin Roman ar putea renunța la conducerea interimară a Camerei Deputaților. Acesta este în prezent vicepreședinte cu atribuții de președinte, după demisia lui Ludovic Orban.

Retragerea lui Florin Roman ar fi un semn de bunăvoință față de PSD, în cărți pentru șefia Camerei fiind social-democratul Sorin Grindeanu. Deși acesta declara recent că nu îl interesează funcția de președinte al Camerei Deputaților, lucrurile sunt într-o permanentă dinamică în această criză parlamentară și opțiunile s-ar putea schimba în următoarele zile.

O susținere PSD-PNL pentru Sorin Grindeanu ca președinte al Camerei Deputaților s-ar dori a fi primul pas spre o negociere ulterioară respingerii Guvernului Ciucă. Cum varianta alegerilor anticipate nu este dorită de PNL și de președinte, este puțin probabil ca parlamentul să fie dizolvat după respingerea a două propuneri de premier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.